Самозвани безбедњак Дарко Трифуновић тврди да је Путин обучавао Шиптаре док је био шеф KГБ у Источној Немачкој

Поделите:

Самозвани безбедносни стручњак Дарко Трифуновић тврди да је Путин обучавао Шиптаре док је био шеф KГБ у Источној Немачкој. То је наставак кампање која треба да Србима огади Русе и Русију
Самозвани безбедносни стручњак Дарко Трифуновић оптужио је јуче председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина да је основао ОВK, односно да је обучавао албанске терористе док је био шеф KГБ у Источној Немачкој!?

Трифуновић је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Хепи, рекао да је ова злочиначка организација основана средином осамдесетих година прошлог века и да је кључни човек у њеном стварању био Путин, у то време први човек совјетске обавештајне службе у Берлину?!

Теорија без покрића
Трифуновић је јуче за Информер поновио своје сумануте тврдње и рекао да стоји иза свега јер наводно поседује документе Савезне службе државне безбедности бивше Југославије у којима ово пише!?

Према његовим речима, Албанија и Источна Немачка осамдесетих година 20. века биле су под пуном контролом совјетских служби, које су и основале ОВK.

– ОВK је основана осамдесетих година под називом Стаљинистичко-лењинистички покрет Албанаца за одвајања од Југославије. Ова организација направљена је од стране Штазија, тајне службе Источне Немачке, и албанске тајне службе Сигурими. У то време, Албанија и Источна Немачка биле су под контролом совјетских служби. Човек који је био кључан у стварању шиптарске терористичке организације био је лично Путин. Он је у то време врбовао и Ангелу Меркел да ради за Москву. Све ово не говорим ја, већ стоји у документима Савезне службе државне безбедности Југославије – тврди Трифуновић, који занемарује чињеницу да је ОВK, по свим релевантним изворима, основана тек 1993. године, а да је Путин био агент KГБ у Источној Немачкој од 1985. до 1989. године.

Kоментаришући ове наводе, безбедносни стручњак Милан Петрић истиче да је Трифуновићева теорија бушна са више страна.

– Ова тврдња о Путину уопште не пије воду јер он у то време није имао овлашћења за такве крупне међународне програме. Уосталом, да је то истина, Русија би ваљда и данас руководила терористичком ОВK. То значи да до ратова на Балкану не би ни дошло, јер Русија не би хушкала једног савезника на другог. Сумњам да је и ова тврдња део антируске пропаганде. Она се уклапа у све учесталије теорије да је Русија крива за све кризе чији су прави аутори НАТО пакт и ЕУ – наглашава Петрић.

Лидер ‘Заветника’ Стефан Стаменковски каже да је Дарко Трифуновић познат као неко ко за рачун западних ментора користи сваку прилику да пљује по Русији и Русима.

– Трифуновић је познат и по томе што се лажно представља да је редовни професор Факултета безбедности, па је и сам декан факултета морао отвореним писмом да то демантује и да се огради од овог самозваног професора и експерта. Најбољи показатељ о томе колико је острашћен јесте ниво лажи и неистина којима се служи и када је у питању ОВK. То је терористичка организација коју су основали, финансирали, обучавали и помагали самозвани експерти САД и ЦИА. Са друге стране, Руска Федерација и Путин заступају став о недељивости наше територије и не прихватају да се прекраја међународно право и Резолуција 1244. Управо руским лобирањем спречен је улазак ‘Kосова’ у Унеско и Интерпол – подсећа Стаменковски.

Ништа без доказа
Политиколог Александар Павић каже да за овакве крупне оптужбе морају да постоје јасни докази.

– Kада неко износи тако озбиљну оптужбу на рачун било које јавне личности, а поготово председника најмоћније нуклеарне силе на свету, а уз то још и Србији блиске савезничке земље, морао би за то да изнесе озбиљне доказе да би био озбиљно схваћен. У овом случају, никакви докази нису понуђени, тако да је и оптужба неозбиљна. С друге стране, ако поседује документе, мораће да их покаже, иначе је ово само тврдња без покрића – закључује Павић.

 

Информер

 

Поделите:

3 Коментари

 1. Не чуди што лаже, него лаже све више и у паници…дакле очајнички покушаји да се ма кави циљеви постигну.
  Марић га воза к’о дете звечку, прави ријалити са њим.

 2. Gomila gluposti od Trifunovića jer OVK je osnovana kao radikalna vojna organizacija tek 1999.
  A Shtazi i Sicurita su ugašene još 1991. sa padom Berlinsko zida..
  To je isto kao kad bi se Tadić ili Koštunica optuživali da su bili predsednici centralnog komiteta saveza komunista Srbije za vreme vlasti Mire Marković i JUL-a u vreme Slobodana Miloševića..
  Vremensko logički totalno apsurdno jer oni su bili na ulicama i rušili Miloševića a ne neko mudo u JUL-u u tom periodu..
  Za takve nebuloze bi trebalo da odgovara Trifunović jer olajavati nekog da je radio nešto što nije ruši ugled i dostojanstvo dotične ličnosti što je po zakonu Srbije a i međunarodnim zakonima kleveta i krivično delo, kažnjivo..
  Ali u Srbiji izgleda ti zakoni ne važe pa klasični džukeleći lavež nije naročito opasan prestup haha

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here