ШАПИЋ ИЗБАЦИО ГЛИШИЋА: Бура у Српском патриотском савезу и пре него што су ушли у Скупштину

Поделите:

Лидер Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић избацио је из посланичког клуба Владана Глишића пре него што је тај клуб практично и формиран, сазнаје ексклузивно “Блиц”.

Према информацијама до којих смо дошли, састанак посланика СПАС-а који су ушли у парламент одржан је јуче по подне.

– Шапић нас је окупио, било је нас двадесетак, сви који би требало да будемо посланици. Разговарали смо о конституисању новог сазива парламента. Причали смо о томе како ћемо наступати у Скупштини, да треба да се консултујемо, да будемо јединствени и на крају је Шапић рекао да Владан Глишић неће бити део нашег посланичког клуба – открива извор нашег листа упознат са детаљима састанка и каже да је разлог кршење страначке дисциплине.

Исти саговорник каже да је Шапић инсистирао на томе да СПАС будући да је мали клуб мора да делује јединствено и да мора да се поштује страначка дисциплина

– Није образлагао шта је разлог за избацивање Глишића, то је изговорио кратко на самом крају састанка, рекао је да Глишић зна зашто, завршио састанак, окренуо се и отишао – наводи исти извор.

Kако сазнајемо, Глишић ће на некој од следећих седница Председништва СПАС-а бити искључен и из те странке.

Позвали смо јуче Шапића који је потврдио наша сазнања.

– Тачно је. Владан Глишић неће бити део посланичког клуба Српског патриотског савеза. Мој став је да би било у реду и морално да врати мандат и препусти га следећем на листи, али његово законско право је да то не учини. Видећемо шта ће одлучити. У сваком случају, како год да поступи, ми му желимо срећу у даљем политичком деловању – каже Шапић за “Блиц”.

На наше питање зашто је одлучио да избаци Глишића пре него што је клуб практично формиран и пре него што је сазив Скупштине конституисан, лидер СПАС-а кратко поручује да не жели да говори о детаљима.

На листи “Александар Шапић- Победа за Србију” која је учествовала на изборима 21. јуна, Владан Глишић био је на петом месту.

Глишић био и председник Двери
Пре уласка у СПАС, Глишић је имао паузу од неколико година у бављењу политиком, а пре тога био је један од оснивача и председник Двери. Након сукоба са Бошком Обрадовићем, Глишић се 2015. године повукао из покрета.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here