Сарадник Луке Бојовића убијен у експлозији аутомобила

Поделите:

Синиша Милић, близак сарадник криминалца Луке Бојовића, убијен је данас око 12.30 сати у експлозији аутомобила недалеко од Аутокоманде у ширем центру Београда. Милић је био члан барско-будванске криминалне групе која се бави шверцом кокаина, прањем новца, зеленашењем и ликвидацијама, а деловала је под вођством Бојовића.

Пише: Милица Војиновић

Новинари KРИK-а затекли су разнети сиви аутомобил марке „тоyота“ на семафору на углу Устаничке улице и Јужног булевара, као и екипу форензичара која испитује оштећени аутомобил. Убијени Милић превезен је у Ургентни центар и није давао знаке живота, пренели су медији.

Четрдесетпетогодишњи Милић је бивши припадник полиције Босне и Херцеговине. У српској полицији радио је до 2009. Током 2013. године обезбеђивао је убијеног црногорског криминалца Луку Ђуровића. Такође, једно време радио је као обезбеђење чланова породице криминалца Луке Бојовића.

Безбедносне службе означиле су Милића као члана барско-будванске криминалне групе на чијем челу је Алан Kожар. Ова група бави се шверцом кокаина, као и прањем новца, зеленашењем и ликвидацијама, а деловала је под вођством Луке Бојовића за кога је извршавала или учествовала у ликвидацијама.

Група је блиска црногорском шкаљарском клану, а учествовала је и у бројним криминалним обрачунима са супарничким клановима због преузимања вођства у шверцу дроге.

Затечен у близини Вучићеве куће

Милић је крајем новембра 2015. хапшен у јеку афере државни удар. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић тада је на конференцији за новинаре казао да је Милић „током 24 сата осам пута затечен у обиласку Вучићеве породичне куће“. Он је том приликом Милића означио као припадника криминалне групе блиског Ђуровићу и Бојовићу.

Бојовић је био вођа новог земунског клана – након убиства премијера Србије Зорана Ђинђића и акције „Сабља“ преузео је управљање над групом.

Побегао је из Србије 2010, а ухапшен је у Шпанији две године касније. Тамо је 2015. правоснажно осуђен на 18 година затвора због организовања криминалне групе, прикривања кривичних дела, поседовања оружја и фалсификовања докумената. Исте године у Србији је ослобођен оптужби за три убиства.

Пре мање од месец дана на Kарабурми је убијен Драгослав Милорадовић, такође из Бојовићевог најближег окружења.

Данашње убиство је 16. мафијашка ликвидација у Србији од почетка године.

Kрик

Поделите:

1 коментар

  1. И шта каже КРИК? Сарадник Луке Бојовића. Лука је кримос и убица а овај му “сарадник”! Не могу да верујем: уапсе човека због крађе/убиства а тај ти тек; “ја нисам убица, ја сам сарадник”. То му дође као саветник, секретар…
    Бива.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here