Сарајево: Ухапшен до зуба наоружан џихадиста из Сирије

Поделите:

Сарајевска полиција ухапсила је Емина Хоџића, држављанина БиХ, који је код себе имао недозвољену велику количину оружја.

Хоџић се, пише портал Аваза, борио на страни терористичке организације Исламска држава (ИС) због чега је раније осуђен на затворску казну.

Позивајући се на своје изворе из полиције лист наводи да је 25-годишњи Хоџић ухапшен на аутобуској станици у Сарајеву, која је у непосредој близини Амбасаде САД у БиХ, готово случајно при уобичајеној полицијској провери.

У пртљажнику аутомобила којим је управљао током рутинске контроле пронађене су две аутоматске пушке и 15 оквира за метке од којих је чак осам било напуњено мецима и спремно за упорабу.

Након тога следио је детаљни преглед аутомобила при чему су полицајци остали затечени пронађеним.

Хоџић је у возилу скривао још и ручни бацач „Зоља“, три ручне бомбе, експлозивну направу, оштрач ножева те два јуришна прслука.

Аутобусни колодвор где се затекао до зуба наоружани Хоџић у непосредној је близини велепосланства САД.

Из МУП-а Сарајевске жупаније потврдили су да је Хоџић у притвору због кривичног дела недозвољеног држања оружја или експлозивних ствари, али се спроводи и истрага шта је он заправо планирао и да ли је имао помагаче и за шта је требало употребити наоружање.

Подсећа се да је Хоџић у марту прошле године осуђен на годину дана затвора након што је проглашен кривим за противзаконито придруживање страним паравојним организацијама. Тако блага казна изречена му је јер је признао кривицу.

Тоеком суђења потврђено је да је 2013. године боравио у Сирији, где је отпутовао преко Истанбула и тамо се борио у редовима терористичке ИС.

Наводи се да је Хоџић ожењен држављанком Србије која је протерана из БиХ и забрањен јој је улазак у ту земљу у периоду од пет година јер је оцењено да представља претњу по националну сигурност.

Новости/Танјуг

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here