Шарићи у страху пред долазак у Србију: ” Опростите ми што сам показао двоглавог орла”

Поделите:

Фудбалери Швајцарске одржали су конференцију за медије повод почетка Лиге нација.

Kонференцији су присуствовали репрезентативци Гранит Џака, Ђердан Шаћири, Лицштајнер и Ђору заједно са селектором Петковићем.

Прва тема ове конференције није била Лига нација, већ скандал који су својим потезима направили Гранит Џака и Ђердан Шаћири за време Мундијала у Русији.

Подсетимо, њих двојица су рукама направили ”двоглавог орла” приликом прославе гола против селекције Србије, што је симбол велике Албаније и на тај начин покушали да испровоцирају наше репрезентативце.

Савез ове земље је после окончања Мундијала наредио свим репрезентативцима да се одлуче само за једно држављанство, и да фудбалери са двојним држављанством нису добродошли у ову селекцију.

Швајцарски савез је за време Мундијала кажњен због прославе Шаћирија и Џаке, а осуда јавности је била још ригорознија.

Због свега тога, репрезентативци су одлучили да се јавно извине целој нацији због свог понашања:

”Било би глупо да то урадим поново. Чак ме је изненадило што се тај потез сматрао важнијим од два гола против Србије. Пре утакмице смо били провоцирани у новинама, а током утакмице са трибина. Ови гестови су били реакција на те провокације,” рекао је Џака који је истакао да је поносан што игра за Швајцарску и додао:

”Имам само швајцарски пасош,” закључио је Џака.

После њега, микрофон је узео Ђердан Шаћири:

”Извињавам се што је двоглави орао погодио неке људе. ”

Швајцарци су у другом мечу Мундијала у Русији савладали репрезентацију Србије резултатом 2:1, а голове за ту селекцију постигли су управо ова два фудбалера.

Ђердан Шаћири са свој садашњим клубом Ливерпулом долази 6. новембра на Маракану како би одиграо меч Лиге шампиона. Ливерпул и Звезда су у групи још са ПСЖ-ом и Наполијем. Делује да је жреб у Монако знатно утицао на ово одлуку Шаћирија и да су притисци од челника УЕФА били превелики. На крају је Ђердан морао да попусти и јавно се извини због својих потеза.

О доласку Шаћирија у Београд говорио је и генерални директор Цревене звезде Звездан Терзић које је у интервујуу за Kурир изјавио да предивђа да ће Шаћири у Београду бити мањи од маковог зрна.

”Мислим да ће он бити под невероватним психолошким притиском јер ће знати где долази. Зна он да је Црвена звезда симбол Србије, а играће у гротлу Маракане. Не знам ни да ли ће уопште доћи. И ако дође, биће мањи од маковог зрна. Сумњам да ће доћи. Наравно, ми као фудбалски клуб морамо дочекати једнако сваког ривала. Не треба да се бавимо прошлошћу и историјом. Црвена звезда мора да уради све да Шаћири осети да је дошао да игра фудбал. Наша је обавеза да га заштитимо у случају нежељених ситуација. Да будемо добри домаћини!

курир

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here