Саша Јанковић: У Поточаре треба долазити сваки дан

Поделите:

Бивши кандидат за предсједника Србије и предсједник Покрета „Слободни грађани“, данас је посјетио Меморијални центар Поточари, положио цвијеће и одао почаст свим жртвама геноцида.

Њега су дочекале представнице удружења сребреничких мајки и члановима Организационог одбора (ОО) за обиљежавање 22. годишњице геноцида у Сребреници, директор Меморијалног центра Мерсед Смајловић и Алија Табаковић, предсједник Скупштине опћине Сребреница

– Овђе сам суочен с најтежим злочином за који српски народ није крив, али су за то криви појединци из тог народа. Никада нисам чуо дјецу, жене и обичне људе да причају о рату, али сам чуо политичаре којима је рат стална тема- казао је Јанковић.

На новинарско питање зашто свој долазак овдје није уприличио за комеморацију 11. јула, казао је да у Поточаре треба долазити сваки дан, а не само 11. јула.

Јанковић се у ОО одбору интересовао о припремама за комеморацију у уторак када ће бити клањана џеназа и укоп за 71 жртву геноцида. О свим детаљима информисао га је предсједник ОО Ћамил Дураковић, казавши да је све спремно за комеморацију.

Представница удружења сребреничких мајки захвалила се Јанковићу на доласку и свему ономе што он у Србији чини да се у Поточарима догодио геноцид.

Дневни аваз

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here