Саша Радуловић се позвао на посланички имунитет

Поделите:

У понедељак је у Данасу изашао текст прес-службе ЂБ под насловом „Бивши члан ЂБ изгубио све спорове“, који је рециклирани текст од 8. маја под насловом „Kланшчек изгубио спор против Саше Радуловића“, а на који сам одговорио текстом „Преузимање кривице“ од 9. маја.

Сама чињеница да о спору који водим против Саше Радуловића као физичког лица пише прес-служба ЂБ говори о скривању Саше Радуловића иза организације у којој више није ни председник. И када се писало о дугу од милион долара Саше Радуловића у САД, увек је писала прес-служба ЂБ. Ето о каквом храбром човеку се ради.

Дакле, Саша Радуловић мисли да понављањем лажи може да произведе истину. Е па не може. Наиме, Kланшчек није изгубио ниједан спор. Истина је, и то сам детаљно објаснио у тексту „Преузимање кривице“ да је у првом спору Радуловић ослобођен, али само зато што се појавио члан ЂБ М. М. и преузео на себе кривицу због чега је и осуђен за кривично дело за које сам теретио Радуловића.

Исто се десило и у другом спору, када је кривицу која се стављала на терет Радуловићу на себе преузео члан ЂБ В. Б.

Што се тиче других предмета, Суд никада није ни донео пресуде, или како би се правничким језиком рекло није улазио у меритум саме кривичне тужбе. Значи нити сам ја „изгубио“, како се то сензационалистички наводи у самом наслову текста прес-службе ЂБ, нити је Радуловић оглашен кривим. А ево и зашто.

На претпоследњем рочишту, које је одржано 10. маја (последње је било у петак 14. 09.) због годину и по дана избегавања Суда, поступајући судија је издала налог полицији да Сашу Радуловића приведе. Али тог дана на рочишту адвокат Саше Радуловића је доставио поднесак којим се Саша Радуловић позвао на посланички имунитет, по угледу на његове СНС колеге и експлицитно у поднеску тражио да Суд поступи као у случају Маријана Ристичевића. Због тога је суд донео решење да се „главни претрес не одржи због недоласка окривљеног и позивања на посланички имунитет“.

Двадесет осмог септембра ће се одржати вероватно и последње рочиште у којем ће Суд донети одлуку да се предмет обуставља или како се то већ правничким језиком тачно каже, ради немогућности вођења поступка због позивања Саше Радуловића на посланички имунитет.

Достављам редакцији Данаса копију Записника са рочишта од 10. 05. када се Саша Радуловић позвао на посланички имунитет уз молбу да исти објаве, јер транспарентност је основни принцип Покрета ЂБ, а слика говори више од свих речи.

Danas

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here