Састанак председника и премијера Македоније трајао 120 секунди: “Нема потребе да настављамо разговор”

New Macedonian Government Building. Skopje. Macedonia, Image: 313843139, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Поделите:

Састанак председника и премијера Македоније трајао 120 секунди: “Нема потребе да настављамо разговор”

Састанак председника Македоније Ђорђа Иванова са премијером Зораном Заевим и министром спољних послова Николом Димитровим у председничкој резиденцији трајао је 120 секунди, јавили су македонски медији.

Премијер и шеф дипломатије требало је да обавесте Иванова о постигнутом договору са Грчком у вези са називом Република Северна Македонија.

Одмах по уласку у резиденцију Иванов је упитао Заева и Димитрова да ли поседују писани споразум са Грчком, а након што је добио негативан одговор, он је рекао премијеру и министру да нема потребе да наставе разговор, јавили су македонски медији позивајући се на кабинет председника државе.

За сада нема званичног саопштења из кабинета председника Македоније.

Према најави премијера Македоније, договор који је јуче постигао са грчким колегом сутра ће бити размотрен на седници Владе и презентован свим релевантним политичким субјектима у земљи.

Неименовани званичник грчке Владе изјавио је јуче да је Грчка пристала да призна Македонију под именом Република Северна Македонија. Премијер Грчке Алексис Ципрас раније је изјавио да су Атина и Скопље постигли договор у вези са називом Македоније.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here