Savetnica u ambasadi Crne Gore u Istanbulu: Zapalila bih hram SPC i sva goveda u njemu!

Podelite:

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore ogradilo se od stavova protiv Srpske pravoslavne crkve koje je Mirna Nikčević, prva savetnica u ambasadi Crne Gore u Ankari, iznela na Fejsbuku u diskusiji o Trojčindanskom saboru, koji je 15. juna održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, prenose crnogorske „Vijesti“.

Nikčevićeva se uključila u diskusiju prijateljice, koja je na Fejsbuku objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželela mir i ljubav i prvo napisala da je ostala bez teksta, ali da je bolje što je tako, jer „ne bi bio prijatan“. Prijateljica ju je podsetila na dane kada su išle zajedno u manastir Dajbabe, na šta je usledio opširniji odgovor Nikčevićeve, sa elementima koji se mogu okarakterisati kao govor mržnje.

„Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim… Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih“, navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčevićeve.

Potom je dodala da bi „zapalila hram i sva goveda tamo“.

Savetnica ambasadora Milića nije odgovorala na pitanja „Vijesti“ o spornim komentarima. Redakcija nije dobila odgovor ni crnogorske ambasade u Turskoj, ali su na govor mržnje osoblja iz diplomatskog predstavništva države „Vijestima“ odgovorili iz MIP-a.

„Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari, izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog Ministarstva, niti države Crne Gore“, kazali su „Vijestima“ iz resora Srđana Darmanovića.

Ne precizirajući kakve, najavili su i da će preduzeti određene mere zbog ponašanja Nikčevićeve.

„MIP će preduzeti potrebne mere kako bismo sprečili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, a koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mestu i van radnog mesta u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija“, naveli su iz tog resora.

Sputnik

Podelite:

1 komentar

  1. Nije rekla zapalila bi hram nego Sram velikim slovom..
    Jeste li ćoravi,pogledajte malo bolje twitt..
    Sram i goveda tako ona percipira te ljude koje je videla a nigde nije pomenula nikakav hram ili se vama pričinjava????

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here