Саветник Зеленског обећао наставак „рата са Русијом“

Поделите:

Украјина ће наставити политику ступања у НАТО и „односа према рату са Русијом“, изјавио је саветник за одбрану новоизабраног председника ове земље Владимира Зеленског, Иван Апаршин, на „Громадској телевизији“.

„Не мењамо политику о приступању Украјине у НАТО. Али нисмо разговарали ни о временским оквирима. Не мењамо политику у вези са односом према рату са Русијом, то је рат“, рекао је Апаршин.

Он је додао да ће политика новог председника бити усмерена на искорењивање корупције у области одбране, стварање савременог система територијалне одбране, као и на то да војска буде професионална и ојачана сталном оперативном резервом.

Односи Москве и Кијева погоршали су се након државног преврата у Украјини, повратка Крима у састав Русије и унутрашњег украјинског сукоба у Донбасу. У јануару 2015. године Врховна рада донела је изјаву у којој се Русија назива „државом-агресором“.

Москва негира оптужбе Кијева и назива их неприхватљивим. Она је више пута наглашавала да није страна у сукобу на југоистоку Украјине и да је заинтересована да Кијев превазиђе политичку и економску кризу.

Поделите:

1 коментар

  1. И врапци знају колико је власт у Киеву несамостална, практично потпуна еврејска хунта. То руси знају, и код њих има кукоља исте врсте. Ипак, руси су владарима Украине (госсекретар Нуланд потврдила да су у окупацију и преврат у Украини амерички евреји уложили 5млрд$: https://youtu.be/J6eyqEiRYP8 ) јавили да никаква капитулација ЛНР/*ДНР не долази у обзир. У ТОКУ ЈЕ РЕЛАТИВНО СМИРИВАЊЕ СИТУАЦИЈЕ И УТВРЂИВАЊЕ ОТЕТЕ РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here