Себастијан Курц одбио мигрантe

Поделите:

Аустријски канцелар Себастијан Курц одбио је да његова земља прими избеглице из избегличког кампа Морија, на грчком острву Лезбос, који је изгорео у пожару.

У видео-поруци објављеној на Фејсбуку, Курц је нагласио да не може да прихвати „недостојно човечанству систем из 2015. године“, када је почела мигрантска криза.

„Не ради се само о Морији, већ и другим местима на свету, која нису у жижи интересовања јавности“, поручио је аустријски канцелар.Курц је најавио да ће Аустрија помоћи „на лицу места“ и истакао да ће се на нивоу ЕУ залагати за јединствени приступ.

„Оно што нам не треба јесте симболична политика“, рекао је Курц, алудирајући на немачко-француску иницијативу пријема деце и младих из кампа Морија.

Према његовим речима, потребна је доследна подршка погођеним регионима, економска перспектива за афрички континент и ефикасна заштита спољне границе ЕУ.

„Биле су стравичне слике на железничкој станици у Будимпешти лета 2015. које су резултирале тиме да је европска политика подлегла притиску и отворила границе. После тога су најпре хиљаде, затим десетине хиљада, и на крају милион људи кренули на пут, а кријумчари зарадили огромне цифре, бројни људи се удавили на мору“, казао је Курц.

Курц је, истовремено, негирао да Аустрија не чини ништа за избеглице.

Подсетио је да је Аустрија ове године примила 3.700 деце, што је око 100 деце недељно, која су добила позитивно решење о азилу, пренео је Танјуг.

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here