Сергеј Трифуновић за ХРВАТСКУ ТВ: ЧЕТНИЦИ не могу без УСТАША!

Поделите:

Глумац Сергеј Трифуновић рекао је да је Војислав Шешељ “духовни отац” Александра Вучића. Он је казао да народи у региону имају много заједничког и да би требало да имају емпатију једни према другима.

“Усташама су потребни четници, а четницима усташе. Војислав Шешељ, који је осуђени злочинац, којег Александар Вучић дочека и изгрли – изгази хрватску заставу и настави да седи у Скупштини. Јер он је Вучићу духовни отац”, казао је Трифуновић у ХТВ-овој емисији Неђељом у 2.

Он је рекао да је “Балкан последње уточиште анархије”.

“Сви ћуте док бомбе падају на комшијино двориште. А морамо схватити да кад пада суседово двориште – пада и твоје. Изгубили смо емпатију једни према другима, а имамо пуно заједничког. Оптерећују нас исти проблеми – скупљамо лекове за децу, млади нас напуштају…”, додао је.

Он је поновио је да на овим просторима данас “идиоти могу постати власт”, док у “бившој Југославији директор печењаре није могао да постане институција и министар”.

Трифуновић је рекао да сматра да уметник не може бити глув и слеп на све што се догађа око њега, као и да грађани морају имати отворену грађанску свест. На питање “шта је цена слободе” одговорио је да “слобода нема цену”.

Н1

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here