Сергеја Трифуновића са фестивала “избацио” његов рођени отац!

Поделите:

Из Београдског драмског позоришта, чија представа је “замијењена”, кажу да су тако захтјевали организатори, а предсједник фестивалског одбора Грујица Вељковић тврди да није ријеч о забрани, већ да је тако одлучено да не би било “евентуалног сукоба интереса”, јер је Трифуновићев отац умјетнички директор фестивала.

Оперативна директорка Београдског драмског позоришта Бојана Kарајовић каже да је од организатора у посљедњи час стигао захтјев да умјесто поменуте представе, глумци овог театра одиграју неку другу.

“Да, то је истина, то је тачно, то ће се десити. Селекција је промијењена, у селекцији је сада представа На трагу Николе Милојевића, представа изведена премијерно у мају на нашој сцени. Што се разлога тиче, то ћете морати са организаторима и селекторима”, додаје Kарајовићева.

Да ли сумњају да је разлог за промјену комада чињеница да једну од главних улога тумачи Сергеј Трифуновић, који је посљедњих месеци “мета” таблоида, али и власти због хуманитарне фондације коју воду и чије пословање “чешљају” инспекције из БДП-а нису жељели да коментаришу.

Због чега су организатори одлучили да само два дана пред фестивал са репертоара избаце представу у којој игра познати глумац, иако је мјесецима раније најављена, покушао је да појасни предсједник фестивалског одбора, иначе предсједник Скупштине општине Алексинац Грујица Вељковић.

Главни разлог је, како каже, “евентуални сукоб интереса”, јер је Тома Трифуновић, отац познатог глумца, умјетнички директор фестивала. Ипак, на питање новинара због чега то није био проблем 2016. године, када је Сергеј имао главну улогу у представи Воз, а сада се напрасно доноси оваква одлука, Вељковић није појаснио.

Међутим, осим што је селектовао фестивалске представе, Тома Трифуновић није члан овогодишњег жирија, па самим тим неће гласати о најбољима, нити ће бити близу потенцијалног сукоба интереса. У жирију ће, према најавама организатора, бити Миливоје Млађеновић, Слободан Савић и Анастас Поп Димитров.

Иако се у Алексинцу сумња да је прави разлог “замјене” представа Трифуновићева “неподобност” за актуелну политичку гарнитуру, Вељковић је то демантовао и поновио да су у питању формално-правни разлози.

Иначе, Труфуновић је на насловне стране таблоида доспио након критика које су му упућене због новца за лијечење дјеце у иностранству. Тада је на њега кренула права хајка и бујица, за сада, недоказаних оптужби. Његову хуманитарну организацију “Подржи живот”, према његовим свједочењима, “окупирале” су инспекције.

РТЦГ

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here