Sergeja Trifunovića sa festivala “izbacio” njegov rođeni otac!

Podelite:

Iz Beogradskog dramskog pozorišta, čija predstava je “zamijenjena”, kažu da su tako zahtjevali organizatori, a predsjednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije riječ o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo “eventualnog sukoba interesa”, jer je Trifunovićev otac umjetnički direktor festivala.

Operativna direktorka Beogradskog dramskog pozorišta Bojana Karajović kaže da je od organizatora u posljednji čas stigao zahtjev da umjesto pomenute predstave, glumci ovog teatra odigraju neku drugu.

“Da, to je istina, to je tačno, to će se desiti. Selekcija je promijenjena, u selekciji je sada predstava Na tragu Nikole Milojevića, predstava izvedena premijerno u maju na našoj sceni. Što se razloga tiče, to ćete morati sa organizatorima i selektorima”, dodaje Karajovićeva.

Da li sumnjaju da je razlog za promjenu komada činjenica da jednu od glavnih uloga tumači Sergej Trifunović, koji je posljednjih meseci “meta” tabloida, ali i vlasti zbog humanitarne fondacije koju vodu i čije poslovanje “češljaju” inspekcije iz BDP-a nisu željeli da komentarišu.

Zbog čega su organizatori odlučili da samo dva dana pred festival sa repertoara izbace predstavu u kojoj igra poznati glumac, iako je mjesecima ranije najavljena, pokušao je da pojasni predsjednik festivalskog odbora, inače predsjednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković.

Glavni razlog je, kako kaže, “eventualni sukob interesa”, jer je Toma Trifunović, otac poznatog glumca, umjetnički direktor festivala. Ipak, na pitanje novinara zbog čega to nije bio problem 2016. godine, kada je Sergej imao glavnu ulogu u predstavi Voz, a sada se naprasno donosi ovakva odluka, Veljković nije pojasnio.

Međutim, osim što je selektovao festivalske predstave, Toma Trifunović nije član ovogodišnjeg žirija, pa samim tim neće glasati o najboljima, niti će biti blizu potencijalnog sukoba interesa. U žiriju će, prema najavama organizatora, biti Milivoje Mlađenović, Slobodan Savić i Anastas Pop Dimitrov.

Iako se u Aleksincu sumnja da je pravi razlog “zamjene” predstava Trifunovićeva “nepodobnost” za aktuelnu političku garnituru, Veljković je to demantovao i ponovio da su u pitanju formalno-pravni razlozi.

Inače, Trufunović je na naslovne strane tabloida dospio nakon kritika koje su mu upućene zbog novca za liječenje djece u inostranstvu. Tada je na njega krenula prava hajka i bujica, za sada, nedokazanih optužbi. Njegovu humanitarnu organizaciju “Podrži život”, prema njegovim svjedočenjima, “okupirale” su inspekcije.

RTCG

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here