Шешељ: Дана зна да јој Слоба није убио брата

Поделите:

Лидер СРС Војислав Шешељ тврди да мета атентата на Ибарској магистрали 1999. није био шеф СПО Вук Драшковић, него управо брат његове супруге Веселин Бошковић, који је том приликом и страдао. Kао разлог за то убиство наводи нерашчишћене криминалне односе у вези с градским грађевинским земљиштем.

Шешељ каже да иза тог злочина не стоји тадашњи државни врх, како се то година тврди, те да то знају Вук и Даница Драшковић, али да су му они, како наводи, казали да им одговара да за то убиство окривљују бившег председника СРЈ Слободана Милошевића.

– Ја сам ове информације добио и од Зорана Ђинђића. И он ми је рекао да главна мета није био Вук, него Веселин Бошковић, брат Данице Драшковић. Разлог су били некакви криминални послови у вези с градским грађевинским земљиштем. Имам и сведоке за то да ми је тако Ђинђић рекао, сви ти сведоци су живи – каже Шешељ.

На констатацију да би ове тврдње и помињање Веселина Бошковића у негативном тону могли да повреде његову сестру Даницу Драшковић, лидер радикала каже да је он све ово рекао и њој у лице.

– Не вређам ја ничија осећања. Ја говорим о убиству њеног брата! С Веселином сам био у добрим односима, помогао ми је док сам био председник општине Земун око набавке неких цеви. Оно што замерам Вуку и Дани јесте то што су свесни, ја сам им више пута рекао ко стоји иза убиства, али они имају политичку потребу да оптужују Слободана Милошевића. Након што се догодио тај атентат, Вук је имао неколико контаката с Милошевићем, то ми је Слободан причао… И сваки пут је Вук говорио Милошевићу да је свестан да он нема ништа са убиством, да зна ко је одговоран за то, али да његова жена инсистира да њега оптужи и да мора да га разуме – наводи Шешељ.

Мук
Даница и Вук Драшковић јуче нису одговарали на наше позиве овим поводом.
Подсетимо, за злочин на Ибарској магистрали осуђени су припадници ДБ и МУП. Током те несреће погинула су четворица чланова СПО, док је Вук Драшковић повређен.

Пукло пријатељство
Од кумства до сукоба

Шешељ и Драшковић најпре су били пријатељи и кумови, јер је лидер СПО крстио Николу Шешеља, најстаријег сина шефа радикала, а касније су заједно основали странку. Међутим, брзо су се посвађали. Шешељ је основао Српски слободарски покрет, а затим Српски четнички покрет, да би на крају са отцепљеним крилом Народне радикалне странке, коју је предводио Томислав Николић, у фебруару 1991. формирао Српску радикалну странку. Занимљиво је да су Драшковић и Шешељ били на корак до помирења 2014. године, кад је Даница преко Kурира поручила свом куму да увек може да рачуна на њих двоје и да би волела да заједно попију кафу кад се врати из Хага. До тога ипак није дошло.

Kурир

Поделите:

6 Коментари

  1. Црвени војвода ономад нападима на Расима поможе Суљи да победи на изборима а сад би да из затвора извуче осуђенике за вишеструка убиства. Шта год ради или говори, Шешељ то чини на штету Србије.

  2. Poslao

    Sud je utvrdio istinu. Kako je moguće da neko iz SPO posluje sa Slobodanovim režimskim svetom kada su ti poslovi rezervisani za podobne režimske ljude. To vrapci na grani znaju da pristup poslovima ima samo podoban čovek a ne ljuta opozicija. Postoji valjda logika. Nije bilo Boškovića u Budvi pa bi antentat. I tad su širili verzije motiva Đinđić, DOS, DB samo da bi odvratili pažnju od istine. I kad je ubijen Stambolić pričali su da je sa nekom ženom otišao. Dada se sama ubila, dal i ona nije bila u poslovima sa sumnjivim svetom ili je upravo kao i vuk pričala o pljačkama naroda i države. Što pre otvoriti arhivu da bi lustrirali sve one koji su spoticali demokratiju i narod zabluđivali

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here