ШЕШЕЉ: Ђинђић 2002. предао Карли дел Понте поверљиве документе о рату на Косову

Поделите:

Председник СРС новинарима у Скупштини Србије рекао да документ садржи записнике са састанака Заједничке команде за Косово и Метохију

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ представио је данас како је навео, поверљиви документ о деловању војске и полиције на Косову 1998. године који је по његовим речима, бивши премијер Србије Зоран Ђинђић 2002. године предао некадашњој главној тужитељки Хашког трибунала Карли дел Понте.

Шешељ је новинарима у Скупштини Србије рекао да документ садржи записнике са састанака Заједничке команде за Косово и Метохију, што је како је рекао, био неформални орган који је 1998. године деловао у циљу координације напора војске, полиције и цивилног сектора на плану сузбијања терористичког деловања на Косову и Метохији.

„Ђинђић је тражио од Небојше Павковића да му донесе та документа па их је потом предао Карли дел Понте. Прибавио је он нешто и из 1999. године, две сиве свеске са прегледом архивске грађе Војске Југославије из 1999. године као и Оперативни ратни дневник истуреног командног места Треће армије 1999. године, казао је Шешељ.

По његовим речима, предаја тих докумената главној тужитељки Хашког трибунала представљала је „велеиздајнички чин Зорана Ђинђића“.

„Овде нема акта владе о предаји докумената већ само руком писани записник на енглеском језику, шта је то ако није велеиздајнички чин? Ја сам на волшебан начин дошао до ових докумената спремајући најновију књигу и сматрао сам да је важно да јавност обавестим о томе“, казао је лидер радикала.

 

beta

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here