Шешељ: Иза лажне отмице Цветковића – стоји Запад

Поделите:

Идеја је била да Стефан Цветковић нестане и да се онда месецима лаже како је отет и убијен. То је метод ЦИА, тако су и у Украјини радили

Иза лажне отмице новинара из Беле Цркве Стефана Цветковића стоје моћници са Запада који желе да дестабилизују Србију! Идеја им је била да Цветковић нетрагом нестане и да се онда месецима у медијима пласира лаж како је отет и највероватније убијен.

То би онда било искоришћено за велике демонстрације и изазивање политичког хаоса у земљи.

Украјински сценарио
Све ово тврди председник СРС Војислав Шешељ, који објашњава да је ‘режирање отмица’ класичан метод деловања америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА).

Шешељ подсећа да се сличан сценарио недавно догодио у Украјини, где је званично саопштено како је руски новинар Аркадиј Бапченко убијен у Kијеву и за то је оптужена Русија, да би се он већ сутрадан појавио на конференцији за медије. Званично оправдање ове лажи гласило је да је тако спречен атентат на Бапченка!?!

Чанак упетљан у наводну отмицу

Шешељ додаје да постоје велике шансе да су лидер ЛСВ Ненад Чанак и његове колеге упетљани у наводну Цветковићеву отмицу.
– Чланови ЛСВ су тражили прекид рада локалног парламента у Белој Цркви кад су објавили да Цветковића нема, а дан раније су имали састанак са њим. Чанак је западни плаћеник, тако да ме не би чудило да је упетљао прсте у ово – подвлачи Шешељ.

Шешељ истиче да се иза велике преваре око Цветковићеве наводне отмице крију западни плаћеници, а да је цела ова прича могла озбиљно да нашкоди Србији.

– Дефинитивно је Запад тај који стоји иза овог смешног, наводног покушаја отмице. Желели су да Цветковића склоне из државе, а затим да сервирају приче и подваљују доказе да је отет, мучен и, на крају, убијен. За то, наравно, била би окривљена држава и све је то облик вођења специјалног рата који треба да дестабилизује Србију и Вучића сруши са власти. Цветковић није баш паметан човек, чим је пристао да буде марионета на коју ће после да се све свали… – истиче Шешељ за Информер.

Према његовим речима, ово је класичан метод који спроводи америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА).

Избегнут велики хаос
– Сличан сценарио ЦИА је недавно употребила у Украјини, када је инсценирано убиство руског новинара Аркадија Бапченка. За њега се тврдило да је убијен у Kијеву, а само дан касније појавио се на конференцији за новинаре у Украјини. За све је оптужена Русија, која је наводно хтела да га убије. На сву срећу, овај пут су се превише заиграли и њихов план да изазову хаос у Србији је пропао… – подвлачи Шешељ.

Политички аналитичар Стевица Деђански оцењује да Цветковићева лажна отмица има потпис западних служби.

– Западни систем овако делује у свим државама, а не само у Србији. Њима је потребно да пронађу пиона који ће извршавати њихове захтеве и пристати на све. Сви који познају Цветковића знају да је подобан за манипулацију, јер је последњих 15 година све радио по налогу. Желели су да незадовољство у делу народа споје са протестима због горива, за које знамо зашто су и како организовани, и да тако створе притисак на државу. Једна по једна ставка довела би до великог хаоса. На срећу, то је спречено… – закључује Деђански.

 

информер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here