Шешељ напао Лаушевића, Божовић га спустио!

Поделите:

Лидер радикала Војислав Шешељ поново је успео да шокира јавност рекавши да је глумац Жарко Лаушевић “монструозни убица и монтенегрин који је у пијанству убио два часна црногорска Србина”.

Он је гостујући у једној емисији и одговарајући на питање да ли се препознао у књизи Жарка Лаушевића “Година прође дан никако“ рекао и да је јурио Лаушевића по Београду да би га испитао око те књиге у којој је, како каже, много измишљотина, али да у томе није успео.

– Ја сам се препознао код Лаушевића и онда сам га тражио по Београду и опет је умакао. Лаушевић је монструозни убица. Он је убио два човека готово из чиста мира, у пијанству. Изазвао инцидент у кафани, па је онда када се нашао на поду потегао пиштољ и пуцао и док није испразнио шаржер није престајао да пуца. И осуђиван је на различите казне и онда га режим Бориса Тадића помилује, а лично је тада министар Ивица Дачић ишао у Њујорк да му однесе пасош. То је скандал на који сам ја у Хагу реаговао – рекао је Шешељ у даху, а онда наставио да вређа глумца.

– Читао сам његову књигу и зато сам тражио да га ухвате да га испитам поводом те књиге. Он је лажовчина једна, петљао је тамо, он је сада невин, а ова двојица младића које је убио они су криви. И то два Србина јединца он је убио, а он је монтенегрин његов брат је био активиста у Либералном савезу Славка Перовића, и када један монтенегрин убије два часна црногорска Србина можете мислити како ја на то реагујем – рекао је Шешељ.

Истакнути глумац Петар Божовић који је више пута за Лушевића рекао да му је попут сина јуче је за “Ало!“ поручио да Шешеља не треба коментарисати, јер се учесници “Фарме” не коментаришу.

– Не бих желео да коментаришем учеснике “Фарме”. Што се тиче Жарка и његове књиге, постоји суд правде, суд књижевности, а он је свим тим судовима увек био доступан – рекао је Петар Божовић за “Ало!“.

Божовић је, иначе, пре извесног времена веома емотивно говорио о Лаушевићу.

– Већ више од 20 година Жарко сваки дан и сваки минут жали због тога што се десило. Била је то страшна трагедија. Судбина је у једном минуту угасила и унесрећила животе великог броја људи, животе неколико породица. Жарка знам од малих ногу. Прво ми је био као син, а касније друг, брат и колега. Та страшна трагедија унесрећила је све нас – дирљиво је причао Божовић пред полазак у Америку где је требало да се сретне са Жарком.

Подсећања ради, Лаушевић је у ноћи између 30. и 31. јула 1993. године у подгоричком кафићу “Епл” убио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19) и ранио Андрију Kажића.

 

 

Aло

Поделите:

5 Коментари

  1. Prvo i prvo! Tog Tadića i Dačića gonite u pizdu materiniu! Ne znam koliko su “ta dva Crnogorca bili Srbi” ali taj Laušević (tim činom), monstruozno ubistvo, pokazao da je monstrum. (Jebo mu pas oca i mater monstruoznu koji su ga okotili i odgojili kao monstruma). Još jednom, Tadića i Dačića terajte u pizdu materinu, jebo im pas oca i mater idiotski, lopovsku i glupavu!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here