Шешељ открива чиненице о Аркану за које мало ко зна!

Поделите:

Он додаје да је имао прилику да раскринка Арканову улогу и да изнесе доказе да он никада никакве везе није имао с Милошевићем

Документ открио да је командант СДГ радио за црногорску тајну службу, која је била против Милошевића, што је у Хагу помогло бившим шефовима српског огранка ДБ.

Досије Државне безбедности (ДБ) о бившем команданту Српске добровољачке гарде Жељку Ражнатовићу Аркану, који је Kурир недавно ексклузивно објавио, допринео је томе да Хашки трибунал ослободи Јовицу Станишића, бившег шефа Службе државне безбедности, и његовог помоћника Франка Симатовића Френкија, који су били оптужени за злочине над несрпским цивилима у Хрватској и БиХ 1991-1995.

То за наш лист тврди лидер СРС Војислав Шешељ, који каже да је Хаг намеравао да Аркана употреби као „отежавајућу околност“ за многе истакнуте политичаре и војне команданте из деведесетих, али га је досије ДБ из 1991. раскринкао и показао да је радио за црногорску тајну службу, која је била против Милошевића, а не за српску, којом су тек касније руководили Станишић и Симатовић. Управо та чињеница из Аркановог досијеа њима је помогла на суду.

– Хашко тужилаштво је добило од Удбе на располагање комплетне досијее, па су онда те документе, по правилу 68, и нама достављали као потенцијални ослобађајући материјал. Један од докумената је показивао да је Аркан радио за црногорску службу ДБ крајем осамдесетих и да је по задатку најпровокативније и најекстремније пароле узвикивао на скуповима подршке Милошевићу да би се то искористило у унутарпартијским обрачунима. Дакле, тај документ из ког се види да је Аркан радио за црногорску Удбу, која је била против Милошевића, те још неки документи, као и моје сведочење, помогли су на суду Станишићу и Симатовићу – каже Шешељ.

Он додаје да је имао прилику да раскринка Арканову улогу и да изнесе доказе да он никада никакве везе није имао с Милошевићем.

– Замисао је била да Аркан у процесу против Милошевића, Kараџића, Младића, Станишића, мене и других буде најтежа могућа отежавајућа околност. Он је с Хашким трибуналом био ступио у преговоре да лажно сведочи против нас, а заузврат су му нудили да му смање казну, док је он тражио да га уопште кривично не гоне. Не знам после докле су у томе стигли – открива лидер СРС.

Чињенице!

ШТА ЈЕ ОТKРИО ДОСИЈЕ ДБ О АРKАНУ?

– Kао малолетник био у васпитном дому
– Са 15 година силовао девојку, имао и два покушаја силовања
– Водио се као „обијач, провалник, разбојник, силоватељ“
– Радио за црногорски ДБ
– Имао задатак да компромитује Милошевића на разним митинзима
– На једном од митинга хапшен с Милошевићевом сликом и пиштољем
– Бавио се пљачкама широм Европе
– Познат и по надимцима Бомбона и Хибрид

Вратили се у Хаг!

ПОНОВО ПРЕД СУДОМ!

Станишић и Симатовић су 2013. године ослобођени свих оптужби, али је Жалбено веће Трибунала ту одлуку укинуло и наложило да им се суђење понови.

Ново суђење је почело у јуну ове године, када је тужилаштво у Хагу представило своју оптужницу, и то исту по којој им је суђено и први пут кад су били ослобођени.

 

 

Курир

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here