Шешељ у Амиџи шоу: Бугари су пријатељи

Поделите:

У Амиџи шоу на ТВ Пинк лидер Радикала Војислав Шешељ је изјавио да су Бугари пријатељски народ Србима.

Шешељ је рекао да су Бугари блиски Србима и пријатељски настројени али да су им власти прозападне. Македонци, Бугари и Грци су пријатељски народ. – рекао је Шешељ и додао да са њима можемо сарађивати.

 

 

Видовдан

Поделите:

7 Коментари

 1. Бугари Србима пријатељи?

  То они Бугари што су чинили зверства у WW1 и WW2 једнако као Хрвати и Шиптари и учествовали у НАТО агресији на Србију? Пазите, Бугари су православци који су палили православне цркве на југу Србије. У Првом рату, поред ужасних злочина које су чинили над цивилним становништвом, због “услова живота” у бугарским логорима страдало око 50.000 српских заробљеника и интернираца. Колико је наших граничара страдало на граници с Бугарском за време кризе са ИБ? Колико пута се војска укопавала према њима? Ја кад сам био у војсци, 1981. била једна таква криза. НИКАД БУГАРИ НИСУ ПРОМЕНИЛИ СВОЈУ МРЖЊУ НА СРБЕ!
  Брига Шешеља, он док је био вајни четнички војвода (док га војвода Ђујић није ражаловао) није ишао да брани ни завичајно Попово Поље, не да га је брига за Моравце. Нарочито га није брига за Шумадинце и Моравце.

  Македонци? Где конвертит има вољу да ти буде пријатељ? Такав, да га није сасвим преузео аутошовинизам не би ни мењао народно име. Пријатељ ти је онај који је присилио Бижиновиће да се преуме у Божиновске и да унуци четничког војводе Јована Стојковића – “Бабунског” (надимак по планини Бабуни) у чију част је спевана песма “Спрем’те се, спрем’те четници” носе презиме Бабунски (унук Јованов, као “Македонац” био и селектор њихове фудбалске репрезентације)? Нема говора. Што су их управо притисли Шиптари, па им сад свако ваља ко је против стварања Велике Албаније, може бити политички интерес, и то је у реду – ништа даље од тога.

  Грци? Ту је компликованије. Да не дужимо, рецимо пола-пола…

  Коначно, мора бити јасно да је Шешељу највећи пријатељ онај од кога тренутно има највећу корист. И само дотле. Не заборавите, док је ишао по Америци лажно се представљајући као српски патриота и скупљао гомиле новца од наше добронамерне политичке емиграције, писао је памфлете под насловом “БРАЋО АНЕРИКАНЦИ!”, а његове присталице су правиле ЖИВИ ЗИД око Америчке амбасаде током демонстрација у Београду, да бране Америку од Срба. Није он бранио Америку, него се бојао за своје изворе пара. После обрнуо плочу.

  Што су, у коначном скору, Срби у Србији изгубили подршку дијаспоре – па још боље, “једним ударцем две муве”.

  Обрнуто, о Мири Марковић је писао што пас с маслом не би полизао, па одмах потом ступио у коалицију са њом.

  Данас му је највећи корисни пријатељ велеиздајник Александар Вучић, па прича што је овоме мило.

  Што га је бивши потрчко спустио на ниво причања са “дрветом” у некаквој “Задрузи” и “Амиџи-шоуа”, па шта није у реду? Како сам рече “ПРОСТИТУТКЕ САМО РАДЕ СВОЈ ПОСАО, ПА БОЉЕ У ЈАВНИМ КУЋАМА НЕГО ПО ЖБУЊУ”.

  • Мало сте претерали. За неспоразуме са Бугарима смо сами криви. Рецимо Санстефански мировни уговор, он је нудио најбоље решење српског националног питања и одмах је био замењен Берлинским конгресом који је извикан као одлично решење за Србе. И данас једва да можемо да пронађемо одредбе Санстефанског уговора. А што се Мораваца тиче српско-бугарска етничка граница је раније била много западније него данас.

   • Побогу, православци палили православне цркве?! Топлички устанак избио без везе? Други светски рат?
    О чему Ви причате господине?
    Није Шешељ власан да сере по српској патњи.
    А. Бога ми, ни Ви.
    Што се тиче “етничке границе”, овде је наша…
    https://www.youtube.com/watch?v=bfbPsxxW1r8

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here