СИ-ЕН-ЕН: Српска деца су најпаметнија на свету

Поделите:

Србија има најпаметнију омладину на целом свету, рекао је амерички математичар Дејвид Лорен, гостујући на ТВ мрежи Си-Ен-Ен.

Он је навео да су српски ђаци толико паметни да доминирају буквално на свим такмичењима.

„Ако се рачуна стање, услови и број становника, Србија представља врхунац образовања, јер је проценат успеха на светским такмичењима њихових ђака огроман. Успеси, које на пример српски математичари постижу широм планете су фантастични! То само показује да је омладина у Србији најпаметнија“, рекао је Лорен на Си-Ен-Ену.

Како је он додао, оно што по нас није добро, а по Запад сигурно јесте, јесте чињеница да Србија често своју памет извози.

„Ови генијалци школовање махом настављају у Америци и другим развијеним земљама, где стају и да живе и да раде и онда се многи други хвале њиховим успесима“, истакао је он.

Када се погледају подаци са светских такмичења из природних наука, Србија је досад освојила укупно 532 медаље. Махом су их доносили ученици Математичке гимназије из Београда.

Само од 2010. године ђаци ове школе су се са такмичења широм света вратили у земљу са више од стотину одличја.

 

 

Спутник

Поделите:

1 коментар

  1. J.bo te SiNeNe, oni su sirili laznu sliku onama 🙂 : https://youtu.be/LnNlWcwAMfo Salu na stranu, sve je to lepo, matematika i nauka, ali vazan je biznis. Koliko su Srbi svojih ideja pretvorili u biznis i u proizvod koji moze da se proda!? Dzaba nauku i znanje radi znanja bez toga. Ni Rusi nisu nista prakticniji od nas, samo znaju da prodaju naftu i gas.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here