Синиша Ковачевић: Срби су злобни!

Поделите:

Синиша Ковачевић, српски драматург и политичар, дефинисао је Србе као злобан народ.

– Основа нашег менталитета је ЗЛОБА. Потом иду завист и заборав. Па дуги списак срамоте. На другој страни је искреност, могућност да се згрчимо од бола и беса, због туђе муке у неком далеком хотелу. Да нас заболи туђи бол, да туђа суза постане наша. Док је не претворе у злобни подсмех. Да.- написао је Синиша Ковачевић на свом Твитер профилу.

Ковачевић се очигледно осврнуо на подсмех који је изазвао на друштвеним мрежама твит Саше Јанковића, када је написао да је згрчем у бечком хотелу.

Ипак, оваква генерализација целог народа, због подсмеха једном политичару у покушају, је претерана.

 

 

 

 

 

Поделите:

9 COMMENTS

  1. Синишу Ковачевића ценим лично због много чега. Утолико ми је чудније и жалосније што је оцену о „злоби“ приписао целом народу. Да је рекао да има злобних Срба, поготово у време од 1945. до данас, први бих га подржао. Очигледно ми је да Синиша види да данас стварно има много себичних, злобних Срба, Срба без икакве емпатије за свој народ и његову муку која га дуго прати, први бих га подржао. Он види у својој околини доста таквих Срба данас. Али је требало да води рачуна и о оним Србима који су и данас хероји, борци за своју отаџбину и свој народ, велики страдалници на правди Бога. Такви нису нимало злобни.
    Ниједан народ не може бити злобан. Такви могу бити само они (па и они не сви) који су плаћени да исправно раде у институцијама народа и државе. За народ се не може рећи да је злобан све док има макар једног човека у народу који није злобан.
    Неправедно је љутити се на увек недужан народ.

  2. naseg mentaliteta je trpeljivost, umesto da uzmemo motke i razjebemo ove mentole koje je Tito pravio nesposobne da mu ne bi dirali vlast, a napravio nesposobne da brane drzavu, koju su prodali za leviske iz Trsta i ploce „Stonsa“, pa sada k’o prije trtljaju ko je kakav.Svakog ko se seca „dobrih vremena“ , „pravih vrednosti“, „crvenog pasosa“, treba sastrugati sa lica zemlje i poceti k’o Crveni Kmeri od nulte godine.

  3. Pre svega, ako je narod „zloban“ on je to za to što nema više na koga da se osloni, kome da veruje, njegove nade u „najveće narodne sinove“ (koji su pametni, hrabri i vole svoj narod) a nalaze se u SANU i drugim državnim institucijama na čelnim pozicijama, su „pale u vodu“. Izkazalo se je, da su ti „narodni sinovi“ obični lopovi, šljam i paraziti koji se dobro uhlebili i parazitiraju na narodnom znoju i muci, i za to je narod postao „zloban“ a ne zbog nekog slabog „genetskog materijala“. Pa to je još pre sto godina Arčibald Rajs odmah registrovao, kako da domaća „intelektualna elita“ nije to uvidela i iz toga nešto naučila nego nastavila „po starom“ (kako je već pomenuti Arčibald Rajs definisao)

    • Hm,hmm…takvi,kakvi su,izabrani su od, dela naroda ,jer,tu “ elitu“,podmetnutu,kao desnicu,pa malo lvicu,po sistemu “ landare pisire“, “ oj ulice i ti si pijana“, 44% je prokuzilo,i ne izlazi na izbore

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here