Sinod smenio vladiku Ignjatija Midića sa mesta dekana PBF

Podelite:

Na sednici Sinoda održanoj 22.oktobra smenjen je dekan Bogoslovskog fakulteta u Beogradu episkop braničevsko-požarevački Ignjatije Midić.

Vladika Ignjatije je smenjen sa mesta dekana na PBF zato što nije ispoštovao odluku sinoda o smeni episkopa zapadnoameričkog Maksima Vasiljevića i  docenta Marka Vilotića, aktuelnog sekretara vladike Grigorija u eparhiji diseldorfsko-nemačkoj, predavače na tom fakultetu. Umesto da ih smeni sa mesta profesora vladika i dojučerašnji dekan Ignjatije im je dao dvogodišnje odsustvo.

Na sednici sinoda se takođe raspravljalo i o medijskoj kampanji koju vladika Maksim Vasiljević vodi protiv sinoda i patrijarha SPC, kao i o njegovoj ulozi u menjanju imena i Ustava SPC u Americi. Sinodske komisije će ispitati slučaj vladike Maksima i puča koji je spremao u Srpskoj crkvi u Americi.

Podelite:

1 komentar

  1. Dobar potez! Ni dekan ni Maks ni Vilotic nijesu znali nista najopasnije je bilo njihovo neznanje i to treba kazati o ovom slucaju. Viloticu se studenti smijali ko i njegovom duhovnom chachi pa su maltretiranjem studenata pokusavali da sebi olaksaju bijedu. Za razliku od njih strucni profesori poput Kubata uvijek su gajili dobar odnos sa studentima a i nijesu se podsmijevali duhovnosti i davali su nadu svima nama. A ovi su se svima podsmijavali a pojma nijesu imali. Jad i bijeda. Spali smo da nam i Grigorije nepismeni bude neki naucnik cao zdravo

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here