Синод сменио владику Игњатија Мидића са места декана ПБФ

Поделите:

На седници Синода одржаној 22.октобра смењен је декан Богословског факултета у Београду епископ браничевско-пожаревачки Игњатије Мидић.

Владика Игњатије је смењен са места декана на ПБФ зато што није испоштовао одлуку синода о смени епископа западноамеричког Максима Васиљевића и  доцента Марка Вилотића, актуелног секретара владике Григорија у епархији диселдорфско-немачкој, предаваче на том факултету. Уместо да их смени са места професора владика и дојучерашњи декан Игњатије им је дао двогодишње одсуство.

На седници синода се такође расправљало и о медијској кампањи коју владика Максим Васиљевић води против синода и патријарха СПЦ, као и о његовој улози у мењању имена и Устава СПЦ у Америци. Синодске комисије ће испитати случај владике Максима и пуча који је спремао у Српској цркви у Америци.

Поделите:

1 коментар

  1. Dobar potez! Ni dekan ni Maks ni Vilotic nijesu znali nista najopasnije je bilo njihovo neznanje i to treba kazati o ovom slucaju. Viloticu se studenti smijali ko i njegovom duhovnom chachi pa su maltretiranjem studenata pokusavali da sebi olaksaju bijedu. Za razliku od njih strucni profesori poput Kubata uvijek su gajili dobar odnos sa studentima a i nijesu se podsmijevali duhovnosti i davali su nadu svima nama. A ovi su se svima podsmijavali a pojma nijesu imali. Jad i bijeda. Spali smo da nam i Grigorije nepismeni bude neki naucnik cao zdravo

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here