СИРИЈСKИ СВЕШТЕНИK: Западни медији рекли су вам највећу лаж нашег доба – Ми смо живи захваљујући Асаду!

Поделите:

Не знате ли да је медијско извјештавање о Сирији највећа медијска лаж нашег времена?, рекао је

Фламански свећеник отац Даниëло Маес који живи у Сирији у самостану у граду Qара, 90 километара сјеверно од главног града Дамаска. Отац Даниел био је свједок “грађанском рату” и према њему, сва западна извјешћа о сукобу у Сирији су велика заблуда. Укратко: “Американци и њихови савезници желе у потпуности уништити земљу.” Прије два дана објавио је писмо свима који желе знати истину те рекао: Међународно право замијењено је законом ђунгле и једини циљ свега овога је да под сваку цијену ангосаксонске- ционистичке силе Новог свјетског поретка желе доминирати и разорити суверенитет Сирије. Kад то нису успјели с терористима кренули су с војним интервенцијама али под истим изговорима. Срећом, Русија им пружа отпор.

Kршћани су иза Ассада

Отац Даниело Маес годинама шаље извјешћа о стварности у Сирији који западни медији не желе објавити. Тврди да иза Ассада стоје сви кршћани да је он донио мир и неовисност земљи те да га због тога западне силе желе уништити. Такођер тврди да су сва медијска извјештавања са Запада о Сирији једна велика лаж и обмана.

‘Идеја да се сиријски народ дигнуо против Ассада, да су сиријски људи подигнули устанак против њега је неточна. Ја сам био у Qари 2010. године видио својим очима како агитатори изван Сирије организирају просвједе против владе и регрутирају младе људе. То је снимала и емитиран Ал Јазеера. Убојства су почињена од стране терориста против сунитских и кршћанских заједница у настојању да се посије вјерски и етнички раздор међу сиријске људе. Kолико ја знам Сиријци су заправо били врло уједињени.

Његове ријечи потврђују и фотографије објављене 12. травња које приказују Дамаск на улици у потпори Ассаду с напоменом да их Запад неће објавити.

‘Прије рата, то је била складна држава, секуларна у којој су различите вјерске заједнице биле у миру. Образовање је било бесплатно, здравствена заштита је била добра и нисмо имали много сиромашних. Могли сте слободно изражавати своје политичке ставове но људи нису превише бринули о политици јер је био мир.’, говорио је отац Данело додајући:

“Не знате ли да је медијско извјештавање о Сирији највећа медијска лаж нашег времена? Они су вама продали чисту бесмислицу с Ассадом! Побуњеници су ти који су отимали и убијали. Мислите ли да су сиријски људи тако глупи? Мислите ли да су ти људи били присиљени навијати за Ассада и Путина? Ти извјештаји масло су Американца који имају прсте у свему томе, због природних ресурса у овој регији и због Путина.

Између обичних муслимана и кршћана, није никад било никаквих проблема. То је та радикална исламска западом предвођена скупина побуњеника који нас желе поклати. Ја вам говорим истину којој сам особно свједочи’. И нитко ми не мора вјеровати, зар не? Медији могу или придонијети масакру сиријских људи или помоћи сиријском народу. Нажалост међу новинарима има превише слијепих сљедбеника и што је најважније обичних кукавица. Истина је уосталом одувијек била спорна.

Отац Даниело не вјерује у кемијски напад Ассада и тврди да је то измишљотина коју сад, кад су терористи били побијеђени, Запад узима као разлог војне интервенције, јер они по његову мишљењу неће стати док Сирију потпуно не униште. Но, додаје како због Русије и Kине, то им неће проћи само тако.

Сличног је мишљења и сиријски бискуп:

Нама је Бог послао Русију’, рекао је својевремено сиријски католички бискуп Мтанос Баттах из Дамаска у разговору за талијанску Пандора ТВ описујући ситуацију у Сирији. Он је тако јасно рекао: ‘Да нам Бог није послао Сиријску Арапску војску и Русију, сви би били масакрирани!

За бискупа Баттха прави разлог масакра у Сирији је империјалистичка политика САД-а и слабост Еуропске Уније. Такођер, додао је да је Запад угрозио све дипломатске канале са Сиријом. ‘Цијели свијет говори у име сиријског народа, а нитко не жели чути сиријски народ’, рекао је бискуп додајући да је западна пропаганда на страни империјалиста који желе уништити и освојити Сирију, а не ју спасити како нам то медији пласирају.

Dnevno.hr

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here