СКАНДАЛ У ДОЛОВУ КОД ПАНЧЕВА: Месе хлеб и славе Велику Албанију

Поделите:

Протест због слика локалних пекара са оружјем и албанским двоглавим орлом. Мештани траже да Халит и Гранит Османкај напусте ово село

МЕШТАНИ Долова протестовали су у четвртак испред пекаре у центру села, јер су њени власници, браћа Халит и Гранит Османкај, на друштвеним мрежама позирали руку укрштених тако да симболизују албанског двоглавог орла. На једној од фотографија сликали су се и са пушкама. Гневни мештани, после фотографија насталих у дворишту куће у којој је и пекара, тражили су да браћа одмах напусте Долово. У четвртак после подне полиција је привела браћу.

Према речима огорчених мештана, ово је први инцидент за четири године, колико ова браћа, пореклом са Косова, изнајмљују локал у Долову. Житеље је посебно узнемирила фотографија са оружјем, јер су се уплашили за своју безбедност. Како кажу, када су браћа Османкај дошла у ово село и почела да продају хлеб и пециво, сви су их лепо прихватили.

– Ово је страшно! – причају нам окупљени Доловчани. – Видите шта раде нашем народу на Косову, а сад су дошли малтене на праг Београда да нас провоцирају и показују симболе “велике Албаније”. У среду вече смо видели те фотографије на “Фејсбуку” и почели да их шаљемо једни другима. Сви смо били згрожени и договорили смо се да дођемо испред њиховог локала и да одштампамо те слике на велике плакате и залепимо их овде како би сви из села знали шта нам комшије Албанци мисле и поручују.

 

Забринути мештани говоре како неће мирно спавати све док се браћа Османкај не иселе одавде. Како нам је испричао Небојша Стојановић, који је четири године изнајмљивао свој локал у којем су браћа Османкај отворила пекару, ово нико није очекивао:

– Није ми свеједно! Потрудићу се на све начине да раскинемо уговор и да они што пре оду одавде! У мом дворишту су се сликали са пушкама, док су моја деца спавала на спрату! Никада им нико није рекао ружну реч, сви смо код њих куповали хлеб, јављали смо се једни другима. Редовно су плаћали кирију и рачуне, али преко ове ситуације не могу да пређем.

ПРИВЕДЕНИ НА РАЗГОВОР

Репотери “Новости” у четвртак су испред пекаре у Долову затекли полицајце који су обезбеђивали локал у којем су браћа Османкај разговарала са инспекторима. После тога, инспектори су их одвели у станицу, а мештани поручују да се неће склонити испред пекаре све док не буду видели леђа овој албанској породици.

Халит и Гранит Османкај показају албанског двоглавог орла Фото Facebook

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here