Скандал због распореда седења лидера у Паризу

Поделите:

Бројне делегације чији су државници учествовали на свечаности у Паризу поводом стогодишњице примирја у Првом светском рату побуниле су се због распореда седења на овој церемонији, потврђено је Спутњику.

Свечаности у Паризу поводом 100 годишњице победе у Првом светском рату

Тако се, примера ради, косовски председник Хашим Тачи нашао већ у другом реду, одмах иза Емануела Макрона, Доналда Трампа, Владимира Путина и Ангеле Меркел.

У првим редовима су, наиме, били смештени савезници из НАТО и ЕУ, а није се водило рачуна ко се на којој страни борио током Првог светског рата.

У првом реду седела је и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић. Због оваквог распореда, према нашим информацијама, побунили су се представници Ирске, Турске, Црне Горе… Распоредом, према овим информацијама, није задовољна ни Србија.

Одговор организатора на ове замерке био је да су представници земаља седели по абецедном реду.

 

Спутњик

Поделите:

3 Коментари

  1. Nije to skandal nego zasluzeno. Rezimu i vlasti u Srbiji od 90tih pa do danas je mesto na smetlistu istorije. Od evroatlanske Srbije – nacije pobednika napravili su izolovanu i razorenu naciju gubitnika koja nije zasluzila mesto ni medju saveznicima svojih predaka.

  2. Jok nego ce da stave u prvi red ucenika i naslednika ratnog zlocinca Vojislava Seselja, doktoranta na predvojnickoj obuci. Ili mozda slavuja iz Zitoradje rumenog Dacica. Govn.ri, obrukali ste jednu staru i slavnu naciju i uvukli nas u blato i glib.

  3. nije tako ….nas oni svi mrze jer smo pravoslavni. A zar niste videli da je Putin ustao i prosuo Taiju casu vina u lice…..rekao ma necu ja od Srba da se odvajam. Pa su uskocili telohranitelji da ne skoci da bije Tacija sto se kod nas ne zna…Mnogo su odani nama Rusi…uvek nas vade iz frke…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here