СKАНДАЛОЗНА ПРЕДСТАВА УСРЕД БЕОГРАДА: Српску заставу бацили под ноге, свој народ оптужили за геноцид!

Поделите:

Српску јавност згранула је представа “Сребреница, кад ми убијени устанемо, литургија”, која је одиграна у Центру за културну деконтаминацију и у којој је оскрнављена српска застава, која је на крају бачена на под и ишарана именима наводних хиљада побијених Бошњака. У представи се подгрева хашки мит о геноциду у Сребреници и српском народу намеће колективна кривица.

Да све буде још трагичније, у представи глуме познати српски глумци Иван Јевтовић и Борис Миливојевић (у улози Ратка Младића), као и оперска певачица Kатарина Јовановић. Продуцент је Хелсиншки одбор за људска права, који финансира Сорошева фондација, а уз подршку канцеларије Фондације “Хајнрих Бел” у Београду, Националне задужбине за демократију, амбасаде Kанаде и Европске уније преко програма “Европа за грађане и грађанке”.

Адвокат Горан Петронијевић сматра да је “ова представа најмање за културну деконтаминацију, већ за индоктринацију и контаминацију и за антисрпску политику”:

Не могу да верујем да уметници могу себи да дозволе да се ставе у функцију историјске пропаганде и то антиисторијске пропаганде. Исписивање по застави је кривично дело, постоји закон где се штити застава, грб и симболи државе.

Иван Јефтовић и Борис Миливојевић; Printscreen/slobodnaevropa.org

Он додаје да геноцид у Сребреници Хашки суд није доказао.

Геноцид да, али над истином

Ми смо након пресуда и у току процеса предали преко 100.000 докумената који говоре супротно, али, једноставно, пројектовано је било да се случај “Сребреница” квалификује као геноцид. Глумци и режисери и сви који се баве прављењем такве представе труде се да целу српску нацију прогласе геноцидном. Све то што они сада раде и оно што је Хашки трибунал пре њих радио показује нам да постоји само један геноцид, а то је геноцид над истином. И ово је класично потпиривање већ узаврелих страсти у БиХ јер сви они који се овим баве после толико година јесу пиромани, оцењује Петронијевић.

Шта каже закон

Члан 4 – На заставу Републике Србије не може се ништа исписати односно уписати нити се она може мењати

Члан 7 – Грб и застава Републике Србије могу се употребљавати у уметничком стваралаштву, наставном и образовном раду на начин којим се не вређа јавни морал, углед и достојанство Републике Србије

Члан 33 – Застава Републике Србије не сме бити изложена тако да додирује тло нити као подлога, подметач, простирка, завеса или драперија

РЕДИТЕЉ У KРВАВОЈ МАНТИЈИ!

Редитељ је Златко Паковић, који је извео и перформанс уочи представе сликајући се у крвавој мантији православног свештеника, чиме је поткрепио скандалозну тезу о злочиначкој улози Српске православне цркве у ратовима деведесетих.

Глумац Иван Јевтовић је уочи представе поручио да “многи нису свесни да 11. јул (дан пада Сребренице, прим. аут.) треба да буде дан жалости у Србији”.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић осврнуо се за Српски телеграф и на финансијера пројекта.

Хелсиншки одбор за људска права није никаква организација која се бави људским правима, већ је у питању класична антисрпска организација која лобира у интересу народа са којима смо били у сукобу деведесетих и са којима данас имамо супротне интересе.

То је лобистичка организација која служи за промоцију хрватских, албанских и бошњачких интереса, а за блаћење Срба. Њих и финансирају они са запада који стоје иза агресије на наш народ током деведесетих.

То што они раде нема везе са хуманитарним радом, са борбом за људска права, већ искључиво са пропагандом и на тај начин они најгоре подривају сам концепт грађанског друштва јер просечан Србин помишља да су грађанско друштво и НВО нешто негативно, а то није тачно – каже Анђелковић.

Аутор: Софија АЋИМОВИЋ

РЕПУБЛИКА

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here