СKАНДАЛОЗНИ ИСТУП РИЈЕЧKЕ ПОСЛАНИЦЕ ХДЗ-а: ‘Ријеци не требају врбе, имамо 6 % Срба. Можда требају по неким селима где их је 40 посто’

Поделите:

Ивона Милиновић је, коментирајући пјесму Торциде, имала потпуно невјеројатан, антисрпски испад

Градска вијећница ХДЗ-а у граду Ријеци Ивона Милиновић згрозила је јавност гостујући у десничарској емисији “Подцаст Велебит”, крајем рујна. Kоментирајући ситуацију у граду Ријеци, Милиновић и водитељ Марко Јурич дотакли су се и пјесме навијача Хајдука, пише портал Нет.хр.

Водитељ је прочитао стих навијачке пјесме Торциде: “Шугава Ријеко, пуна си Срба, има још врба”, те питао своју гошћу је ли точно прочитао.

“Иде: Шугава Ријеко, смрдљиви граде побит ћу пола твоја Армаде. Шугава Ријеко пуна си Срба, не брини Ријеко има још врба”, изрецитирала је потом Ивона Милиновић.

‘Непримјерено дати аргумент Пуповцу да сутра плаче’
Kазала је како нема ништа против навијачког фолклора, али како Торцида овиме наноси политичку штету. “Стварно је непримјерено пјевати такве пјесме и давати аргумент Пуповцу да сутра плаче, ево Хрвати су фашисти”, казала је, пише Нет.хр.

“Ако ћемо баш бит безобразни, људи требају знат да у Ријеци постоји 6,5 посто Срба. Нама не требају никакве врбе. Можда по неким селима у Далмацији гђе их има 30, 40 посто”, казала је Милиновић, иначе предсједница ријечког одбора за националне мањине.

Потом је критизирала Торцидине антисрпске испаде као “орјунашку политику” јер такви напади на Србе, каже, дају аргументе Пуповцу.

‘Ако ћемо бити безобразни…’
Чак је и водитељ овог десничарског подцаста реагирао на њен испад. “Не знам јесте ли се добро изразили, рекли сте нама не треба врба јер имамо 6 посто, можда негђе другђе гђе има 30, 40 посто”.

Милновић је казала да је то “ако ћемо бити безобразни” и додала како је Торцида увриједила наш град. На констатацију водитеља како нигђе не треба врба, Милиновић је казала: “Наравно да не треба, то је ако ћемо ићи језиком улице”.

Ивона Милиновић некад је била асистентица Давора Иве Стиера у Еуропском парламенту, а у посљедње је вријеме дошла у фокус јавности јер је критизирала тједник Новости.

 

Нови лист.хр

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here