СКОРО КОЛИКО И МИГРАНАТА: Ево колико је Хрвата прошле године отишло у Немачку!

Поделите:

Прошле годије је забележен драматичан скок пресељења грађана Хрватске у Немачку.

Према подацима Савезне канцеларије за статистику у Висбадену, у Немачку се прошле године доселило 55.970 Хрвата.

Како извештава канцеларија, крајем 2016. године у Немачкој је живело 332.605 држављана Хрватске, пренео је портал fakti.org.

На крају 2015. немачке власти забележиле су присуство 297.895 Хрвата на својој територији.

Од 2012, када је Хрватска на референдуму одлучила да приступи ЕУ, а када је у немачкој живело “свега” 224.971 Хрвата, у Немачку је пристигло 107.634, од чега готово половина само прошле године.

Највећи број Хрвата живи у савезној покрајини Баден-Виртемберг.

Правда

Поделите:

2 Коментари

  1. Ma nije ovo strasno…. Strashno je sto je vecina onih izbeglica koje je Srbija primila davnih 90-ih, potrcalo u Hrvatsku ne bi li brze bolje izvadili hrvatske pasose a onda zapalili za Nemacku. Nije im Srbija bila dobra, nije… sto bi kad su iz nje izvukli sto je moglo da se izvuce….sad se setaju po zapadu i ponosno nose Hrvatsku putovnicu! E Srbijo….

  2. Za Ona.Nemojte gospodjo-ce pljuvati po tim stradalnicima medju kojima je bilo i izroda mpogani svake vrste koji su negodovali na smestaj koji su im pojedinci iz milosrdja davali,pa neki i tukli domacine koji bi ih ugostili.Svega je bilo i zloupotrebe njihove bede da su ih pojedinci iskoristavali kao jeftiniju radnu snagu od domaceg stanovnista,ili u Macvi kod ulaska u Srbiju pojedinci su im i vodu prodavali.Svega je bilo,neponovilo se.Ondasnja Slobina vlast ,a i post Slobina prema njima nije bila tako servilna kao danasnja prema sadasnjim uglavnom muslimanskim izbeglicama.To sto koriste pravo hrvatskoga drzavljanstva i odlaze na zapad nije za radovanje ali starosedelackom stanovnistu Srbije ostavlja delic mogucnosti da u besperktivnoj Srbiji po neko dobije posao.VALJA MRETI ,VALJA PRAVO GOVORITI,sto rekla moja pokojna baba Cveta Bog da joj dusu prosti,ili KRIVO SEDI A PRAVO BESEDI,.Tako su govorili nasi malo pismeni ili nepismeni pretci,bili su mudriji od vecine dsnasnjih doktoranata ,akademika i drugi,i njihova filozofija je bila za mene veca od mnogih uvek citiranih svetskih filozofa.Jednostavna,razumljiva,poucna i pamtljiva,imao sam srece da zivim u vremenu takvih ljudi.Sada je sve preuceno,svevonako okruglo pa na cose,svasta receno a nista vredno i poucno,onako trala la,ne mos upamtiti pa da si megakompjuter.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here