ШKОРО НА Н1: Боље да пишем о кућним љубимцима, НЕГО ДА KУЋНИ ЉУБИМЦИ ЈАНKОВИЋА ДОЂУ НА ВЛАСТ!

Поделите:

 

 

 

 

 

 

Бивши члан председништва Покрета Слободних грађана Срђан Шкоро изјавио је гостујући на телевизији Н1 да Саша Јанковић и сви у ПСГ знају да је све што је написао у тексту оставке истина и да је чак 10 пута горе. Шкоро истиче да док Јанковић организује трибину за слободу медија, његова супруга уводи цензуру, као и да ће радије до краја живота у магазину „Зов“ писати о кућним љубимцима, него да помогне да Јанковићеви кућни љубимци дођу на власт

– Погледајте ових дана шта се направило на друштвеним мрежама. Људи који се залажу за слободу медија ођедном су устали против мог гостовања овде у Н1. Зашто? Шта то њима смета… – рекао је Шкоро и додао:
– Па ево Јанковић се залажете за трибину „Слобода медија“ шта се дешава? У суседној просторији супруга Саше Јанковића држи састанак са члановима председништва. О томе како да се организује митинг 20 октобра. Жена се једноставно залаже за цензуру – да не говоре људи из других странака. Односно да се контролише шта ће они говорити.
На питање да ли мисли да делује уверљиво људима који га сада слушају, јер је у предизборном споту позивао грађане да гласају за Јанковића, и како је могуће да је био у толикој заблуди, Шкоро одговара:
– Па ето био сам. Да сам пет одсто ствари знао које данас знам никад не бих снимао те спотове, не бих ни учествовао у кампањи, никад не бих потписао Апел 100 нити био члан покрета и Председништва!
Шкоро каже да све што је написао у образложењу своје оставке говорио на Председништву покрета.
– Јанковић је рекао да ће променити неке ствари, да ће покушати. Сви чланови знају да све оно што је тамо написано је тачно и да су ствари још десет пута горе. Проблем је што они то неће да решавају – сматра Шкоро и додаје да је очекивао да ће покрет истински променити Србију.
Према његовом мишљењу, Јанковић је престао да буде најбоље решење за Србију одмах по председничкој кампањи.
– То су видели људи много пре мене који су њему били блиски, који су му много помогли. Они су то видели и повукли се. Са основног Председништва, на првој изборној скупштини, остао је само Саша Јанковић. Kако је могуће да од Апела 100 њих 80 нема, већином нису ни хтели да се прикључе покрету, а сад су се и они који су били активни повукли. Kако је то могуће? – пита се Шкоро и додаје:
– Ја ћу радије, до краја живота остати у магазину „Зов“ и писати о кућним љубимцима, него дозволити себи да кућни љубимци Саше Јанковића или било чији икада дођу на власт, а да им ја у томе помогнем. Далеко било – рекао је Шкоро.
На констатацију водитељке Миње Милетић, која га је током целе емисије прекидала, да је објављивањем оставке и изношењем оптужби на рачун брачног пара Јанковић, дао повод таблоидима да нападају лидера ПСГ и да од тога највећу корист има власт, Шкоро је рекао:
– Од овога највише користи треба да извуче опозиција, ако је паметна. Kакве ја везе имам с таблоидима, они нису у мојој надлежности, нека пишу шта хоће… Не може власт да ослаби ПСГ, покрет је ослабљен начином руковођења, где се одлуке доносе акламацијом и где о свему одлучује брачни пар. Такав покрет нема шансу да успе.
Погледајте снимак гостовања Срђана Шкора на Н1:

 

 

Информер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here