Скот: У реду је када вас хвалим, а чим критикујем онда је то мешање у унутрашње ствари земље.

Поделите:

Амбасадор САД у Србији Kајл Скот изјавио је данас да се не меша у унутрашње ствари Србије већ да коментарише одређена дешавања у земљи.

– Интересантно је и иронично да уколико позитивно коментаришем унутрашњи дијалог о Kосову онда нема реакција. Или ако поздравим економски развој и напредак у економским реформама, онда ником ништа. Али ако објавим нешто критично, онда су реакције другачије – рекао је Скот новинарима одговарајући на питања о спорењу са министром одбране Александром Вулином.

Додао је да разуме реакције на његов коментар о Вулину, али да даље неће да то коментарише и сматра да се томе даје превелики значај.

– Што би рекли у Србији – тресла се гора родио се миш – казао је Скот.

Скот је раније поделио на свом профилу на Твитеру текст “Вашингтон поста” и написао да “месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”, попут оне министра одбране Александра Вулина.

Вулин је пре тога на скупу у Нишу рекао да су сви који су бранили Србију “најхрабрији међу храбрима”, мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

 

 

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here