Скупштина без кворума, сутра наставак о дневном реду

Поделите:

Скупштина Србије прекинута је данас рад због недостатка кворума, а опозиција је до 14 часова, када је била проглашена редовна пауза, успела да образложи око 60, од око 170 поднетих предлога за допуну дневног реда.

Парламентарци ће са радом на утврђивању дневног реда наставити сутра у 10 часова.

Прва седница редовног јесењег заседања је почела постављањем посланичких питања.

Међу предлозима за допуну дневног реда биле су измене и допуне различитих закона, као и формирање више анкетних одбора, али су они одбијени.

На дневном реду сазване седнице су измене и допуне Закона о заштити животне средине и више међудржавних споразума.

Посланици ће разматрати Споразум влада Србије и Хрватске о сарадњи у области заштите животне средине и очувања природе и Споразум о очувању афричко-евроазијских миграторних птица водених станишта.

Пред посланицима је и потврђивање Протокола о одрживом транспорту уз Оквирну конвенцију о заштити и одрживом развоју Карпата, као и Предлог закона о потврђивању Споразума о очувању популација слепих мишева у Европи.

Међу 12 тачака дневног реда је и Предлог одлуке о престанку функције председника Основног суда у Сомбору који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, као и утврђивање састава сталних делегација Скупштине Србије у међународним парламентарним институцијама.

Поред тога, на дневном реду је и избор чланова и заменика чланова одбора Скупштине Србије које су поднеле посланичке групе Српске радикалне странке, Социјалдемократске партије Србије и Доста је било.

Tanjug

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here