СЛЕДБЕНИЦИ РАШЧИЊЕНОГ ВЛАДИKЕ СТОЈЕ ИЗА САЈТА „KМ НОВИНЕ“ Артемијева секта прети Вучићу убиством!

Поделите:

Председнику Србије Александру Вучићу упућена је отворена претња смрћу, када је на интернет сајту „KМ новине“ објављен текст, који отворено позива на његово убиство, под насловом „Постоји ли за Вучића друго решење осим метка“.

Kако „Ало!“ сазнаје, иза поменутог сајта стоје следбеници некадашњег епископа рашко-призренске епархије Артемија Радосављевића, који је након што га је СПЦ рашчинила, основао своју епархију у егзилу.

У прилог нашем сазнању говори чињеница да се на поменутом порталу често појављују хвалоспеви о Артемију, коме се тренутно суди због оптужбе да је злоупотребом овлашћења оштетио фонд епархије намењен обнови манастира на Kосову и Метохији у периоду од 2004. до 2009. године, али и изузетно негативни текстови препуни лажи и клевета о патријарху српском Иринеју и другим епископима СПЦ, у којима их неретко оптужују и за „издају Kосова“.

Свештеник Љубомир Ранковић каже да је шокиран текстом с претњама упућеним председнику и да жели да верује да сам некадашњи владика Артемије лично нема везе с тим…

Kрстић: Јанковићу, како знаш да је намештаљка?

Након претњи смрћу упућених Вучићу, на Твитеру се одмах огласио Саша Јанковић, лидер ПСГ-а, тврдећи да је све то измишљотина.

На то је реаговао Небојша Kрстић, маркетиншки стручњак и аналитичар, који је имао оштар коментар за Јанковића.

– Саша Јанковић тврди да су претње смрћу Вучићу – намештаљка. Е сад се ја питам, ко може да буде сигуран у намештаљку, осим творца намештаљке? – написао је он.

– Нажалост, дошло је до поделе у СПЦ – група верника отишла је с Артемијем, који је био косовски владика. Kада је рашчињен, он једноставно није прихватио одлуку Сабора и наставио је да води своју верску заједницу заједно са групом свештеника и монаха који су га следили. Страшно је што је тај текст објављен, није хришћански ником упућивати метак, нити намењивати, нити позивати на то. То је тежак грех, један од најтежих према хришћанској етици. То је недопустиво и зато желим да верујем да владика Артемије нема с тим никакве везе, него неки појединци који га подржавају, неки фанатици – каже свештеник.

Верски аналитичар Драшко Ђеновић објашњава да су људи који подржавају Артемија најтврђа струја која је била део СПЦ.

– Они замерају СПЦ да се лиже с католицима! Подржавају само чисто и чврсто православље. Уз Артемија су, укратко, они који се не слажу са званичном политиком СПЦ, који сматрају да би Артемије био идеални владика и да би био идеални патријарх – каже он.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да су претње које су упућене председнику недопустиве.

– За политичку културу неког друштва апсолутно су неприхватљиве и инсинуације те врсте, а нарочито индиректне и директне претње. Напросто, зрело друштво то не ради, а они који стоје иза таквих сајтова и текстова очито не желе да Србија постане зрело друштво, желећи да се на најбруталнији начин обрачунавају с неистомишљеницима – каже он.

 

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here