Слике после којих ћете старије људе гледати потпуно другим очима

Поделите:

Старост је ужасно тешка, посебно у земљи попут Србије, у којој се према старијим људима понашамо као према стварима које је држава искористила колико год је могла, а онда одбацила и оставила у неком мрачном чошку, где их нико не види и нико на њих не мисли. Додуше, није само држава за то крива, већ и сваки појединац који се издере на баку која жели да прође преко реда у банци, и који окрене главу на другу страну кад старији господин уђе у атобус и стоји поред вашег седишта.

Сви смо ми криви што се стари људи осећају запостављено, заборављено и небитно. И сви смо ми криви што не само да ћутмо на ту неправду, већ у њој и свакодневно учествјујемо. А оно што заборављамо јесте да су ти исти људи којима је данас кожа пуна бора ,а коса седа некад били млади и да су се борили да бисмо ми данас имали све ово што имамо.

Дека који стоји поред вас у аутобусу је вероватно био бар у једном рату. Бака која данас једва стоји од болова у коленима и жели да прође испред вас у реду у банци је можда била медицинска сестра која је спасавала животе. Он је можда био ватрогасац, а она је можда била храбра феминисткиња које се образовала када се од ње очекивало само да се уда и рађа децу. Зато је серија предивних, дирљивих фотографије које све то показују најбољи вирал дана који би свако, буквално свако требало да одгледа.

Зато следећи пут кад помислите да преврнете очима на неку баку у Дому здравља, само застаните на тренутак и сетите се ових слика.

Извор: Ноизз.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here