Слободан Попадић: Пружите руку

Поделите:

Без обзира на резултате избора, у Републици Српској хитно морају да престану пођеле у народу које су политичари изјавама и понашањем наметнули током кампање, али и прије ње. Они који су схватили изборе као борбу за живот и смрт сада су на реду да начине корак уназад. Додик иде у Предсједништво, Цвијановићева у Палату РС, а поражени морају да уче на властитим грешкама.

Пробали су све. Ишли су на Додика ђоном, држали се пароле „држ’те лопова“, потом су прешли на Иванићево ћутање и тзв. позитивну кампању. Нудили су и стара и нова лица, али резултат је исти. Изгубили су.
Једини догађај који је уздрмао СНСД, али само у Бањалуци, били су протести „Правде за Давида“. Ни тај догађај није произвела опозиција, али да је из њега извукла поене – јавна је тајна. Међутим, џаба им Бањалука када су се провукли тамо гђе су очекивали да буду супериорни – у Бијељини и Добоју. Да ли се Мићо Мићић и Обрен Петровић нису држали договора или је и њима истекао политички рок трајања? Брзо ће се знати.

Опозиција још не признаје пораз. Kажу, много је неважећих листића, крађе гласова, притисака на гласаче, уцјена, запошљавања. Све је то могуће, али такве приче слушамо послије сваких избора и не сјећамо се да су ишта суштински промијениле. Пружите руку и признајте пораз.

Проблем је што су само ријетки опозиционари схватили да се против јаког противника можеш нечему надати само ако пролијеш неколико буради зноја и када схватиш да кампања није само мјесец пред изборе.

Осталима остаје да се надају да ће им добар резултат пасти с неба.

Српска инфо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here