Словенија повлачи признање Kосова

Поделите:

Председник Словеначке националне странке Змаго Јелинчиц́ поднео је данас у парламенту Словеније захтев министру спољних послова Миру Церару да Словенија повуче признање Kосова.

Тако је, после Италије, ово друга чланица ЕУ у којој се на високом нивоу разматра одлука о кључном државном питању Србије.

Словеначка национална странка је још 2008, када се у словеначком Парламенту гласало о признавању независности Kосова, била против тога.
„И данас исто мислимо. Добре односе са Србијом имамо вец́ деценијама и надамо се да ц́е тако и остати. Постоји нови путоказ, нова смерница за то да се признања Kосова пониште, јер су се сада сви ставовима повукли уназад. Шпанија је у међувремену добила проблем са Kаталонијом. Јасно је да сада треба бити паметан и одлучан у захтевима за повлачење признања. Видец́емо како ц́е проц́и европски избори у мају, али надамо се неким новим идејама и неким новим снагама које би то омогуц́иле”, рекао је Ивануша.

ало

Поделите:

1 коментар

  1. kakva glup naslov!!! neka budaletina podnela zahtev a vi brze bolje napisali SLOVENIJA POVLACI PRIZNANJE ITD…. dokle ce da idu novinarske lazi!!!! posle vam je cudo sto vas ubijaju, prebijaju,sto vam pale kuce…. I TREBA!!! kad lazete!!!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here