Словенија: Спремају се за рат са муслиманима!?

Поделите:

Словеначки ултрадесничари поставили су на друштвене мреже фотографије и снимке са окупљања на непознатој локацији, најављујући “врелу јесен” и протесте који ће “Словенију претворити у Венецуелу.”

Словеначки ултрадесничари, који се представљају као Штајерска гарда, поставили су на друштвене мреже фотографије и снимке са окупљања на непознатој локацији, најављујући „врелу јесен“ и протесте који ће „Словенију претворити у Венецуелу“, објавио је портал “24 ур.”

На фотографијама се виде наоружани и маскирани припадници те групе.

Портал наводи да бројни Словенци нису веровали да се овакве ствари дешавају, али је касније ту вест потврдио некадашњи председнички кандидат Андреј Шишко, који је тамошњим медијима рекао да се управо он налази на челу те групе.

Шишко је, иначе, заговорник самосталне штајерске државе и тврди да је она створена још 24. јуна 2017. године, преноси РТС.

Словеначка полиција се још није огласила поводом овог случаја, иако припадници ове јединице тврде да се “словеначки радикални десничари спремају за рат с муслиманима и левичарима”, пренео је Тањуг.

ПАХОР И ЦЕРАР ЗАБРИНУТИ
Словеначки председник Борут Пахор и одлазећи премијер Миро Церар изразили су данас забринутост због наводног оснивања “паравојне групе” из Марибора и оценили да је то неприхватљиво.

“Председник изражава велику забринутост због постојања споменуте наоружане групе која би по тврдњама њеног вође Андреја Шишка обезбеђивала мир и ред у држави и надзирала границу. То је потпуно неприхватљиво”, саопштено је из Пахорове канцеларије.

Технички премијер Миро Церар изјавио је да је споменути догађај “апсолутно недопустив”, као и да група из Марибора тако “беспотребно подстиче страхове и шири мржњу”, преноси Хина.

И у Србији се недавно подигла прашина око војног кампа, али дечијег

мондо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here