Slovenija: Spremaju se za rat sa muslimanima!?

Podelite:

Slovenački ultradesničari postavili su na društvene mreže fotografije i snimke sa okupljanja na nepoznatoj lokaciji, najavljujući “vrelu jesen” i proteste koji će “Sloveniju pretvoriti u Venecuelu.”

Slovenački ultradesničari, koji se predstavljaju kao Štajerska garda, postavili su na društvene mreže fotografije i snimke sa okupljanja na nepoznatoj lokaciji, najavljujući „vrelu jesen“ i proteste koji će „Sloveniju pretvoriti u Venecuelu“, objavio je portal “24 ur.”

Na fotografijama se vide naoružani i maskirani pripadnici te grupe.

Portal navodi da brojni Slovenci nisu verovali da se ovakve stvari dešavaju, ali je kasnije tu vest potvrdio nekadašnji predsednički kandidat Andrej Šiško, koji je tamošnjim medijima rekao da se upravo on nalazi na čelu te grupe.

Šiško je, inače, zagovornik samostalne štajerske države i tvrdi da je ona stvorena još 24. juna 2017. godine, prenosi RTS.

Slovenačka policija se još nije oglasila povodom ovog slučaja, iako pripadnici ove jedinice tvrde da se “slovenački radikalni desničari spremaju za rat s muslimanima i levičarima”, preneo je Tanjug.

PAHOR I CERAR ZABRINUTI
Slovenački predsednik Borut Pahor i odlazeći premijer Miro Cerar izrazili su danas zabrinutost zbog navodnog osnivanja “paravojne grupe” iz Maribora i ocenili da je to neprihvatljivo.

“Predsednik izražava veliku zabrinutost zbog postojanja spomenute naoružane grupe koja bi po tvrdnjama njenog vođe Andreja Šiška obezbeđivala mir i red u državi i nadzirala granicu. To je potpuno neprihvatljivo”, saopšteno je iz Pahorove kancelarije.

Tehnički premijer Miro Cerar izjavio je da je spomenuti događaj “apsolutno nedopustiv”, kao i da grupa iz Maribora tako “bespotrebno podstiče strahove i širi mržnju”, prenosi Hina.

I u Srbiji se nedavno podigla prašina oko vojnog kampa, ali dečijeg

mondo

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here