Случај смрти амбасадора Оливера Потежице архивиран

LIBYA-SERBIA-CONFLICT-KIDNAPPING
Поделите:

Случај смрти амбасадора Србије у Либији Оливера Потежице је „стављен ад акта“, саопштило је Министарство спољних послова Србије. Додаје да нема доказа о кривичној природи његове смрти.

У саопштењу се наводи да је то обавештење у Београд стигло од Министарства спољних послова Туниса, преко Амбасаде Србије у Тунису.

„На основу истраге коју су спровели туниски судски органи, случај смрти Потежице је стављен ад акта због недостатка доказа о кривичној природи његове смрти“, наводи се у саопштењу.

Према званичним подацима, Потежица је преминуо у болници у туниском граду Сусу од последица повреда које је задобио у тешкој саобраћајној несрећи.

Потежица је био на одобреном службеном путу за Тунис, неопходном за функционисање амбасаде у Триполију, наведено је тада у саопштењу.

Он се нашао на мети и 8. новембра 2015. године, када је пуцано на колону возила у којој се налазио, а тада су отети службеници амбасаде Србије у Либији Слађана Станковић и Јовица Степић.

Према наводима званичног Београда, они си страдали у ваздушном нападу САД на упориште Исламске државе у Сабрати 20. фебруара 2016, што је демантовано из Вашингтона и случај је на томе остао.

Тада је српски шеф дипломатије Ивица Дачић рекао да ће Потежица вероватно бити повучен у Србију, али ни до тога није дошло.

 

B92

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here