SLUČAJNOST ILI NE: JANJIĆ LEPIO NACIONALISTIČKE PAROLE KAO NEKAD VUČIĆ (FOTO)?

Podelite:

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kome visoki funkcioner Srpske desnice Mihailo Janjić prelepljuje već uništenu tablu Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) nalepnicom „dobrodošli u područje nacionalizma“.

Ova scena podsetila je mnoge na sličnu predstavu samo što je tada umesto mladog Janjića glavnu ulogu igrao niko drugi do predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je na indentičan način prelepio tablu bulevar dr Zorana Đinđića sa nalepnicom „bulevar Ratka Mladića“.

Interesantno je da Janjić dolazi iz redova stranke na čijem je čelu Miša Vacić, bivši savetnik u Vladi i čovek za kojeg mnogi tvrde da je veoma blizak i dobija „specijalne zadatke“ od samog vrha države. Podsećamo, Vacić je nekoliko puta bio u žiži javnosti, zbog poziva na mobilizaciju i drugih militantnih izjava i akcija.

Okoreliji predstavnici građanske opozicije tvrde čak da je Srpska desnica neformalna paravojska SNS-a, pa zato ostaje pitanje da li je samo puka slučajnost sličnost akcije mladog Vučića i Janjića danas, ili je u pitanju, kako već tvrdi deo tviter zajednice jasna poruka i povratak oštre nacionalističke politike na velika vrata.

Vesti srbija

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here