СМАЈЛОВИЋ: Насиље изазива група бесних младих људи који су поверовали у неколико ствари

Поделите:

Колумнисткиња Недељника Љиљана Смајловић указала је на проблем олако изговорених оптужби и бруталног говора политичких противника у Србији и упитала да ли сада треба да се изненадимо што је једна маса гневних људи у то поверовала.

Љиљана Смајловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, коментарисала демонстрације у Србији и оценила да насиље изазива група бесних младих људи који су поверовали у неколико ствари.

„Једно је да суманути лудак влада Србијом, друга је да држава не брине о грађанима и да је организовала изборе због избора иако је постојала опасност од короне“, наводи Смајловићева.

С друге стране, како је додала, то су истовремено људи који изгледа не верују ни у корону, људи који су против вакцинације и који су „поверовали да ће председник издати Косово“.

„Ми смо до сада имали, ја сам то звала хладним грађанским ратом. Говоримо о овим олако изговореним оптужбама, о бруталном говору политичких противника, где се они оптужују за најгоре могуће ствари, за убиство, крађе. И да ли сада треба да се изненадимо што сада имамо једну масу гневних људи који су у то поверовали“, упитала је Смајловићева.

Сматра да у Београду има јако много забринутих и уплашених људи, који се питају – „је ли ово почетак правог грађанског рата и шта ће се даље дешавати“.

Стално се, како је навела, говори да лекари и Кризни штаб лажу и да су то преваранти. „То у неком моменту дође на наплату“, указује Смајловићева.

Ко је власник протеста?

Упитана ко је заправо „власник протеста“, Смајловићева каже да долазак опозиционих лидера на протесте ипак види као неку жељу и покушај да кажу – „ово је наше, ми смо са овим људима“.

„С друге стране, не бих оптужила опозиционе лидере, ове који се заклињу у демократске идеале, да су они наговорили да се бацају бакље на Скупштину“, истиче Смајловићева.

Подсећа да су демонстранти прву ноћ избацили Вука Јеремића, који је покушао да се придружи, а други дан Сергеја Трифуновића.

„Прву ноћ када смо гледали упад у Скупштину, тамо смо видели одмах Срђана Ногу, он је био у тој групи која је упала у Скупштину. Претпостављам да је он неко кога препознају као лидера. Њега нису избацили“, приметила је Смајловићева

Коментаришући нападе на екипе РТС-а, Смајловићева истиче да осећа најдубљу солидарност са новинарима у Србији, а поготово са онима који извештавају с улице.

Указала је да због реторике у којој се позива на мржњу страдају и новинари.

РТС
Поделите:

4 Коментари

  1. До када ће ова госпа (престаните да употребљавате ту одвратну ријеч “колумнисткиња”, то није срспка ријеч) да трабуња. Јест ово, није ово, кад је било да је било, препричава догађаје, што сви ми, дакако и мала дјеца, видимо на екранима, што јој Империја не шапне о чему се ради. И последњи дебил види да су ово организовали страни зликовци против овог нарадо не против Вође, када би то било против Вође, сви би се сагласили, али се ради о плаћеницима и губитницима.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here