“СМИСАО СРПСКОГ СВИЈЕTА” – Конференција у Бањалуци 31. октобра 2020.

Поделите:

У СУБОTУ КОНфЕРЕНЦИЈА “СМИСАО СРПСКОГ СВИЈЕTА”
БАЊАЛУКА, 27. ОКTОБРА /СРНА/ – У Бањалуци ће у суботу, 31. октобра, бити одржана конференција “Смисао српског свијета”, на којој ће једна од тема бити и демографска слика српског народа, најавио је предсједник Императорског православног палестинског друштва /ИППД/ у Републици Српској јереј Миладин Митровић.
Митровић је навео да подаци Агенције за статистику Републике Српске и Института за статистику Србије свједоче да је демографска ситуација у српском народу већ одавно достигла критички минимум.
“Сву трагичност убрзаног нестанка српског народа показују подаци који говоре да је ове године у Србији рођено најмање дјеце још од 1900. године. Демографска ситуација у Републици Српској већ одавно биљежи континуирани пад”, рекао је Митровић Срни.
Он је напоменуо да је успјех државе у свим сферама тијесно повезан са стабилним демограФским развојем, који обезбјеђује друштву и нацији животно важан људски потенцијал.
“Рјешавањем демографских проблема, подизањем свијести о значају рађања дјеце и подизања благостања породице, ми можемо очувати национални идентитет свога народа и територијални интегритет своје земље”, истакао је Митровић.
Он је рекао да ће управо зато у Бањалуци бити одржана конференција “Смисао српског свијета”, на којој се очекује долазак представника друштвено-политичког живота и академске заједнице из Републике Српске, Србије, Македоније и Црне Горе.
Митровић је нагласио да савремена демографска политика, како у Србији, тако и у Српској мора да буде високоефективног карактера и у својој суштини треба да допринесе побољшању квалитета живота људи и јачању института породице и брака.
Организатор конференције, осим ИППД-а, је и Српски народни покрет “Избор је наш”.
Почетак конференције, која ће бити одржана у хотелу “Јелена”, заказан је за 10.00 часова.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here