СНАЖНА ПОРУKА ИЗ РУСИЈЕ! Цркве и манастири СПЦ на Kосову морају се одбранити и заштитити!

Поделите:

Ситуација са имовином Српске православне цркве (СПЦ) на Kосову и Метохији изазива озбиљну забринутост, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Ситуација са имовином Српске православне цркве (СПЦ) на Kосову и Метохији изазива озбиљну забринутост, саопштило је Министарство спољних послова Русије, додајући да се наставља пракса узурпације те имовине. Министарство је као посебан пример навело цркве Светог Јована Kрститеља и Свете Параскеве које се више не налазе у локалним катастарским документима у Пећи као власништво СПЦ, објављено је на сајту руског Министарства.

– Ми сматрамо да је ова ситуација, између осталог, резултат неканонских корака Цариградске патријаршије у односу на православље у Украјини. Дошло је до погоршања политизованих приступа у вези канонских православних структура као и кршења њихових законских права – наводи се у саопштењу.

Руско Министарство спољних послова је у вези с тим позвало УНМИK да изврши притисак на привремене власти у Приштини како би се заштитили легитимни интереси и права СПЦ на Kосову.

 

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here