СНИМАK НАСИЉА НАД ДЕВОЈЧИЦОМ У БАРАЈЕВУ ВИДЕЛА ЈЕ ЦЕЛА СРБИЈА, АЛИ ЈЕ МНОГИМА ПРОМАKАО ОВАЈ ДЕЧАK: Погледајте боље шта покушава све време

Поделите:

Снимак иживљавања над девојчицом у Барајеву потресао је све који су га погледали, али и отворио болну рану, горући проблем вршњачког насиља у нашој земљи, и прилично неадекватно реаговање на њега.

Оно што је још болније је да поред насилне деце, они који не реагују и гледају насиље такође на неки начин учествују у њему, а да је мало оних који реагују да заштите жртву, показује и овај, најскорији пример.

Наиме, док две насилнице ударају девојчицу, само један дечак покушава да их спречи у свом насиљу, док остали само посматрају, а неки од њих и снимају насилни чин.

Он је једини који покушава да насилнице одвоји од жртве, што се на снимку који се појавио на интернету види у два наврата (0:49 и 1:13).

 

Иако није успео у томе, битно је истаћи да је тужна чињеница да је он једини осетио потребу да спречи ово безумље, али је, барем у овом случају, трачак наде да оно људско у млађој популацији ипак одолева суровостима којима су изложени.

 

Kurir

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here