Снимак пребијања Пецонија доводи у питање исказ сведока

Поделите:

Снимак сигурносне камере хотела Праг на ком се види брутално пребијање и рањавање контроверзног бизнисмена Предрага Ранковића Пецонија појавио се претходних дана на друштвеним мрежама. Није познато ко га је објавио, али је недуго након тога снимак обрисан са мрежа, највероватније на захтев Ранковића. На суду још није одлучено хоће ли снимак бити коришћен као доказ против нападача, иако он јасно показује шта се те ноћи догодило и оповргава исказ бар једног од сведока пуцњаве.

 

Објављени снимак траје нешто више од два минута и приказује брутално пребијање и рањавање Ранковића у хотелу Праг у марту прошле године.

За столом хотелског ресторана Ранковић је седео у друштву више особа међу којима је био и Жељко Рутовић. Ранковић је био на челу, а Рутовић на зачељу стола. За столом су седили и Срђан Миловановић, директор фирме која је власник хотела Праг и брат власника телевизије Kоперникус, као и бизнисмен Мило Ђурашковић коме се суди за злоупотребе у приватизацији крушевачке фабрике мазива ФАМ и још мање познатих људи.

На почетку снимка види се да се Ранковић и Рутовић обраћају један другом, након чега Рутовић посеже руком испод сакоа. Овде снимак прескаче, недостаје следећи део, а затим се у наставку поред Ранковића појављује Рутовићев телохранитељ Неђељко Мумин у белој кошуљи који пре овога није био у видокругу камере. Ранковић устаје са места, а Мумин му прилази и задаје неколико удараца.

Јасно се, затим, види да Рутовић са пиштољем у руци долази до њих и неколико пута пуца у Ранковића који пада на земљу.

Ту Рутовић не стаје, већ наставља са нападом. Он 13 пута са стола бесно подиже чаше, флаше и друге предмете и олупава их онеспособљеном Ранковићу о главу и руке којима се штити.

Ранковић је крваве главе на поду, док Мумин покушава да задржи Рутовића који је сада кренуо ножем на жртву. Још неколико пута Рутовић је шутнуо беспомоћног Ранковића док је лежао на поду, пре него што су Мумин и он отишли, показује снимак.

Сумњива сведочења

Да ли ће овај снимак бити доказ у суђење Рутовићу и Мумину, које је почело у августу, још није извесно.

Рутовићеви адвокати су на суду рекли да је снимак означен као тајна и да њима није било омогућено да га погледају због чега су тражили да буде избачен из доказа. О томе би требало да накнадно одлучи суд.

Објављен снимак, међутим, доводи у питање и сведочења људи који су тада седели за столом.

Сведок Ђорђије Меденица је на суду рекао да је видео пиштољ у рукама Рутовићевог телохранитеља – што оповргава снимак на коме се јасно види да је Рутовић пуцао.

Остали сведоци су на прошлом суђењу испричали да нису видели ко је испалио хице у Ранковића, иако снимак приказује да су неки од њих остали у просторији у тренутку када је дошло до пуцњаве и могли да виде догађај.

Иако је тужилац током истраге морао да погледа снимак инцидента, он сведоцима није желео да постави питања чак и када је било јасно да се њихова сведочење не подударају са оним што су камере забележиле.

И сам Ранковић је на суду навео је да се не сећа ничега у вези са овим догађајем.

„Имао сам пресек и блокаду. Од уласка у ресторан се не сећам ничега“, рекао је он на суду.

Он је чак навео и да не жели кривично да гони Рутовића и Мумина, као и да не тражи одштету.

Обрисан снимак

Снимак се већ неколико пута појавио у јавности – прво га је пре месец дана објавио портал „Kурир“, али га је у кратком року уклонио.

Сличну судбину доживео је и јуче на Јутјубу.

Пре два дана новинар Стефан Цветковић објавио је на свом порталу „Белоцркванске новости“ јутјуб линк који води ка снимку, након чега се великом брзином проширио по друштвеним мрежама.

Убрзо затим, снимак је обрисан, а на његовом месту стоји објашњење да је уклоњен због „потраживања ауторских права“ од стране Ранковићеве Хаппy ТВ.

Снимак пребијања погледајте овде.

Крик

Поделите:

1 коментар

  1. fini poslovni ručak u prijatnom ambijentu sa odabranom i prijateljski nastrojenom klijentelom hahahaha
    u opuštenoj atmosferi brojne zvanice su se mogle uveriti da domaći bussines krasi humanizam,filantropija i međusobna tolerancija hehe

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here