СНП Избор је наш: Протести у Бору се можда користе за истискивање Кине из Србије

Поделите:

ДА ЛИ протести грађана у Бору против загађивања ваздуха гасовима и тешким металима из топионице бакра кинеске компаније „Зиђин“ потврђују страховања да је Вашингтонски споразум геостратешка скретница у економском и политичком смислу – знаће се у наредној години.

       Могуће је да се реални проблем са загађеношћу ваздуха искористи за протесте грађана, онда и да се „приволи“ кинеска компанија „Зиђин“ да напусти Бор и Србију.

       Ако се то деси, биће то примјер како свјетски безобзирни моћници елиминишу конкуренцију у остваривању своје незајажљивости.

       У том смислу, не би изненадио ни планетарни закон у вези заштите животне средине и коришћења оних технологија које углавном моћни имају.

       Била би то поларизација човјечанства која би довела до стварања фактички „више и ниже“ расе.

       Ако се избаци кинеска компанија из Бора, онда није искључено да ће то покушати и са другим компанијама – кинеским и руским, па чак и да се покуша раскинути уговор о куповини НИС-а.

Да тим свјетским силеџијама право и уговори не значе ништа, најбоље може да посвједочи Њемачка коју разним санкцијама приморавају да спријечи сами завршетак гасовода Сјеверни ток 2.

         (Дане Чанковић, предсједник бањалучког СНП Избор је наш)

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here