СНП: Режим у Подгорици наставља идентитетски геноцид над Србима!

Поделите:

После нове забране обележавање 100 година од уједињења Србије и Црне Горе, ускраћивањем простора за одржавање свечане Академије у Пљевљима, Српска народна партија позива званични Београд да одлучно и чврсто стане у заштиту српског народа у Црној Гори.

Црногорском режиму није било довољно што забрањује српско писмо, што жели да отме имовину Српске православне цркве, што протерује српске писце из образовних програма, већ режим у Подгорици сада отворено кривотвори историјске чињенице и вређа Србију.

Век уједињења две српске државе, Србије и Црне Горе, био је вековни сан Срба и њихових владара у Београду и на Цетињу.

Остваривање овог сна народ је дочекао са одушевљењем и данас никакво насилно фалсификовање историје у служби интереса антисрпске иделогије не може да га поништи.

Сматрамо да Србија мора да буде одлучна и да пошаље оштар демарш Влади Црне Горе, тражећи да се прекине са овом праксом забране Србима да обележавају овај велики јубилеј, дубоко утиснут у душу народа Србије и Црне Горе.

Такође, треба позвати нашег амбасадора у Подгорици на консултације док се Србима не омогући да обележавају овај велики датум и да слободно изражавају своја национална осећања.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here