СНС нема већину да изгласа Ану Брнабић, одлаже се седница Скупштине

Поделите:

Српска напредна странка и председник Александар Вучић имају проблем у обезбеђивању већине у парламенту када је реч о изгласавању Ане Брнабић за премијера.

Како “Блиц”‘ексклузивно сазнаје, због тога ће бити одложена седница Скупштине Србије на којој би требало да буде дата подршка Брнабићевој.

У току дана је, према нашим сазнањима, одржана и седница београдског одбора СНС-а. Ове информације за “Блиц” је потврдио и Небојша Стефановић.

– Пред председником Вучићем и странком су проблеми који се тичу обезбеђивања већине у Парламенту. У веома смо тешкој ситуацији око формирања стабилне већинске подршке и целу недељу ћемо искористити за обезбеђивање те већине. Са сигурношћу могу да кажем да ће седам посланика Јединствене Србије гласати против, више њих из СНС-а није сигурно како ће гласати, а предлог неће подржати ни Муамер Зукорлић – наводи Стефановић за “Блиц”.

Он додаје да ће се због целе ситуације Вучић и СНС током недеље бавити учвршћивањем већине.

– Ако већину успемо да обезбедимо, можемо да очекујемо да седница Скупштине на којој би требало да буде изабрана нова премијерка почне током наредног викенда – наглашава Стефановић.

Он истиче да је Вучић одлучан и истрајан у свом предлогу, као и да га неће мењати ни по коју цену, “јер ово није само питање подршке Ани Брнабић већ и председнику Вучићу”.

Блиц

Поделите:

2 Коментари

  1. Ана Брнабић је КУКАВИЧИЈЕ ЈАЈЕ које нам је Запад убацио у кућу, спремала се за то, и види се да није нимало изненађена и да чак наређује да јој се обезбеди подршка у Скупштини, а да није ни учествовала на српским изборима?! Шта ће тек да ради кад буде имала сву власт у рукама, овакво зло историја није запамтила.

  2. Запад је то тражио а Вучић је сада на пензионерској функцији!!!
    Несто лазмисљам да је наш председник у великој каки пардон проблему.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here