Социјалисти хоће да смене Дачића на наредном конгресу странке!

Поделите:

На наредном конгресу СПС, фракција Социјалиста окупљена око Бранка Ружића планира да смени Ивицу Дачића са чела те партије.

Опозиционим односом према Вучићу и СНС-у Бранко Ружић се протеклих година позиционирао у СПС као лидер незадовољних Социјалиста. Пошто Дачић није имао храбрости да смени Ружића, сада ће му се та слабост вратити као бумеранг.

Постављањем Ружића на министарско место, Дачић је сматрао да ће избалансирати свој утицај у СПС и смањити незадовољство које годинама уназад влада у том делу  странке. Међутим, само је постигао да Ружићева фракција ојача.

Посета Хојт Јиа ће очигледно донети нове прекомпозиције на политичкој сцени Србије, а једна од њих би могла бити и смена Ивице Дачића са чела СПС-а.

Американцима не одгорава лојалност коју Дачић показује према Вучићу и потребан им је неко у врху власти попут Ружића да би лакше остварили своје интересе. Сем тога Дачић је на Западу виђен као проруски човек, што у тренутном заоштравању односа са Русијом Америка не гледа благонаклоно.

 

Поделите:

5 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here