Сода бикарбона – превара лаковерних

Поделите:

Сода бикарбона лечи рак. Сода бикарбона лечи 20 болести. Фармако мафија не дозвољава да се сазна да је сода бикарбона лек против рака. Сода бикарбона чини чуда. Магични лек – сода бикарбона.
На Гоогле претрази од првих 100 резултата само се један полукритички односи према соди бикарбони. Када је тако добра зашто је не користе онда сви у лечењу? Ја немам објашњење а лекар сам. Поред мишљења идиота да лекари раде за потребе фармакомафије, што је чак и просто математички глупост има ли икаквог објашњења. Не знам ко би могао да ми забрани да препоручим оно што је добро за пацијента. Сваки пут када ми је неко сугерисао нешто што сматрам лошим за пацијента завршило се тако да ја урадим по своме, по било коју цену. То ми је наравно донело мржњу директора, менаџера и осталих али интегритет је чудо. Не кунем се да ће сваки лекар да уради тако, код нас сигурно не али генерално је тако.
Да ли да почнем од саме соде или од карцинома, саркома, лимфома које лаици популарно називају раком сматрајући да је то све једно те исто иако нема неке сличности? Из тог несхватања природе болести креће њихово неразумевање лечења али у том вакууму између науке и незнања налази се сива зона у којој обитавају преваранти којима је једини циљ зарада по сваку цену.
Ево и објашњења, не лечи свака сода бикарбона већ само она без алуминијума. Али шта ће уопште алуминијум у бикарбони соди? То ме неодољиво подсећа на нешто:
– Пријатељу зашто су ти скупе ове пљескавице?
– Оне су органске, немају антифриз у себи.
– Па шта ће антифриз у пљескавицама?
– Јбм ли га али нема у овим.
– А у оним другим?
– Не знам, не пише, можда.
Е исто тако нема алуминијума у бикарбони соди.
За оне који желе да заиста нешто науче о хемији предлажем Блог – Хемија око нас, Зоран Вујчић.
Тулио Самонћини, бивши лекар, Италијан (бивши) је верујући само себи дошао до закључка да је сваки карцином изазван цандидом албицанс. Наравно, то је ноторна глупост. Мада, да му на тренутак опростимо, Италијани полажу пажњу на хигијену, можда немају толико цандиде као код нас? Занемарујући оно што се јасно види под микроскопом а то је да има много врста малигних болести које нису ни сличне а вођен потребом да напуни своје џепове (можда је ипак само луд, не верујем) овај Италијан је дошао на идеју да све пацијенте треба лечити бикарбоном содом. Објаснио је он то стандардним срцепарајућим причицама како није могао поднети патњу у болесничким собама и остало бла бла бла те да се јадна деца муче бла бла бла хемотерапија убија пацијенте бла бла бла, душеван човек. Вођен својом великом душом он је дошао до закључка да су сви тумори у телу идентични и сви су исте беле боје што значи, наравно, изазива их цандида, генијално.
Е сад, постоји и мало медицинске логике у томе јер је на експериментима код мишева директним убризгавањем соде у карцином долазило до распадања тумора али код људи не. Заборављајући тај други део Тулио је почео да третира пацијенте. 2003 једна пацијенткиња је умрла од директних последица његовог „лечења“ и њему је одузета лиценца да би 2006 био осуђен на 3 године затвора. То га не спречава да из Шпаније и даље даје савете за лечење.
Чак Вам дајем линк ка њему еџДр. Туллио Симонцини. Мрзим када користе ЦТ снимке за своје лажи, биле су ми потребне две секунде да видим да се ради о два различита пацијента.
Сода бикарбона има много примена у домаћинству а у медицини се може кратко користити против горушице. Толико, крај, Нема више, то је све.
Тврдње да сода може променити киселост организма су глупост. Унета орално делује као пуфер а не катализатор и на уласку у дуоденум пХ је око 4 шта год јели.
Тврдња да се повећава транспорт кисеоника је такође глупост јер само хемоглобин преноси кисеоник, каква сода, какве црне глупости.
Тврдња да смањује активност мокраћне киселине и тако спречава дијабетес и срчане болести је будалаштина. Не постоји механизам како мокраћна киселина може изазавати било шта од тога.
Коначно карцином – микроскоп у руке, где је ту кандида? Има белих тумора, сигурно али има и оних који су друге боје.
Зашто људи верују у глупости?

Па да ли је ово апотека, сунце вам ваше?
Сода бикарбона, једна кесица, кошта 6.70 динара и може се купити свуда. Чиме је онда фармакомафија забранила да се користи? Можеш је купити 24 сата на дан, сваки дан у недељи. Можеш са њом шта год хоћеш, можеш је размутити у води, можеш је ставити у колаче, можеш да је мажеш по себи, можеш да је гледаш, можеш да је ушмркнеш а нико ти не ограничава количину. Има ли на кесици упозорење како не сме да се користи? Нисам видео.
Да ли ће да излечи рак – сасвим поуздано и сигурно неће. Неку другу болест – не, јадноставно није лек.
Болесни људи, што је разумљиво, имају углавном жељу да живе. Са том жељом имају потребу да су здрави, да их не боли ништа и то је потпуно нормално. Када сам болестан и ја сам пацијент. Са друге стране медицина нема одговор на многе болести. Прихватите ту чињеницу, нема. Не ради се о томе да неко не жели да вас излечи већ не постоји начин. Уосталом знам превише лекара који нису доживели пензију, излечили би сами себе да постоји начин. Суочени са недостатком могућности да се излече људи покушавају свашта. Некада једноставно лечење успе а то се поклопи са узимањем других средстава (ефекти терапије се често не могу видети одмах, чак у прво време тумор наизглед порасте у волумену због почетка распада ћелија, едема, активности организма а то се протумачи као напредак тумора), људи разочарани узимају свашта што им неко „паметан“ препоручи јер лекари не знају. Терапија почне да показује резултате и људи се везују за оно задње што су узели. Тако настају бајке.
Приметићете да већина превараната никада не каже – немојте узимати редовну терапију. Не, то углавном не кажу и играју на карту ако им терапија помогне рећи ће да је то њихово дело а ако не помогне – ето не делује ни једно ни друго, божја воља.
Постоје и они други, чуо сам то пуно пута уживо, они кажу не узимајте редовну терапију никако, то је отров а ако пацијент страда онда им објасне да је ипак узимао редовне лекове и то га је убило а ако ипак није узео ништа од лекова одговор је – дошли сте прекасно.
Дакле, пеците колаче, понекад се решите киселине у желуцу, очистите сребро, одчепите канализационе цеви и свашта друго али побогу не лечите се натријум бикарбонатом јер није лек.

ljudilazi.blogspot.rs

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Veoma dobar članak za čitaoce – medicinske laike. Hvala ovom doktoru što je na ovako razumljiv način napisao ovoi razbio jedan lopovski mit a posebno oni „soda bikarbona bez aluminija“! Inače, doktori ne pišu na ovakav (za laike razumljiv i pristupačan način) nego „sa neke svoje (medicinske) katedre, blablabla nude (opet svoje) teorije ?vedre“)

  2. Da je on lekar,on bi se potpisao imenom i prezimenom ispod ovog teksta i strucno objasnio sto je trebalo da objasni u vezi sode bikarbone.Ovako moze svak da pametuje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here